Nova vest
Tenis

Sreda, 11.09.2013.

23:15

Rafa: Na AO sam našao lek za Novaka

Rafael Nadal izjavio je da je u porazu od Novaka Đokovića u finalu Australijan opena prošle godine pronašao način da pobedi srpskog tenisera.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je bila poslednja od sedam uzastopnih Novakovih pobeda nad Nadalom.

„Tada sam uspeo malo da zaboravim na sve što se dogodilo. Bio sam u lošem ritmu pre toga – pre finala US opena 2011. godine sedeo sam u svlačionici i nisam bio ubeđen da imam šanse za trijumf“, kaže Nadal.

„Ali treći set tog finala (Nadal ga je dobio sa 7:6) bio je važan. Bio sam u stanju da promenim situaciju, da se borim više nego u prethodnim mečevima i da budem agresivan. Onda sam morao da sačekam da ja podignem svoj nivo, a da njemu malo padne samopouzdanje. U Australiji sam osećao da se dinamika promenila iako sam izgubio. Posle sam osećao da sam pronašao način da ga pobedim“, dodao je Španac.

U ponedeljak je Nadal pobedio Đokovića u finalu US opena. a Novak je izjavio da je propustio šanse i da nije zaslužio da pobedi. Dvojica najboljih na svetu pružili su sjajan tenis, između ostalog ipoen od 54 udarca, a analizu meča pročitajte ovde.

Bliži se polufinale Dejvis kupa između Srbije i Kanade, Novak Đoković je već bio u Areni, a pročitajte i intervju Janka Tipsarevića za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu