Nova vest
Tenis

Sreda, 06.04.2011.

20:47

Jankovićeva lako do osmine finala

Srpska teniserka Jelena Janković bez većih problema se plasirala uosminu finala turnira u Čarlstonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je slavila protiv Austrijanke Tamire Pašek sa 6:2, 6:3.

U osmini finala srpsku teniserku očekuje duel sa Šanel Šepers iz Južnoafričke republike, koja je slavila protiv Amerikanke Džil Krejbas sa 6:3, 6:2.

Jankovićeva je bolje ušla u meč od Austrijanke i vrlo brzo je došla do brejka, a uz siguran svoj servis lako je održavala prednost i nije davala protivnici ni priliku da joj ga oduzme. Srpska teniserka je drugi brejk osvojila u sedmom gemu, a već u narednom je servirala za set i osvojila ga je sa 6:2.

Odmah na startu drugog seta Jankovićeva je došla do brejka, a to je i ponovila dva gema kasnije, ali je prethodno bila sigurna za svoj servis za 3:0. Ipak, usledio je brejk mlade Austrijanke, ali je JJ odgovorila u sledećem i povela sa 4:1, a potom uz servis gem i sa 5:1. Pašekova je zatim prvo bila sigurna na svom servisu, a iako je srpska teniserka potom imala priliku da završi meč, austrijskoj teniserki je dozvolila da dođe do brejka i smanji na 5:3. Ipak, već u narednom je ponovo oduzela Pašekovoj servis i došla do trijumfa.

Turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 721.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu