Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.02.2008.

14:39

Bolić: "Gemax 2008 najjači do sada"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Generalni sekreter Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić izjavio je da će predstojeći "Soni Erikson" čelindzer u Beogradu biti najjači do sada zbog velikog nagradnog fonda i kvaliteta tenisera koji će igrati. "Mislim da će ove godine čelindžer biti jači nego ikada, a gledaoci će imati priliku da vide većinu naših teniskih zvezda. Osim Novaka Đokovića, koji po pravilima ATP ne može da igra, tu će biti Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Ilija Bozoljac i drugi", rekao je Bolić na konferenciji za novinare.

Generalni sekretar TSS-a izjavio je da je ukupni nagradni fond 125.000 dolara najveći od 2002. godine, od kada se igra turnir.

"Od te sume, ove godine pobednik turnira dobiće 10.000 dolara. Za prvog nosica biće postavljen Tipsarević, a pored njega glavni favoriti biće Aleks Bogdanović, Roko Karanušić i Aleksander Peja. Mislim da će naša publika zaista moći da uživa", naveo je Bolić.

Kvalifikacije za turnir igraju se u subotu i nedelju, a prvo kolo je u ponedeljak. Finalni meč igra se 17. februara sa početkom u 14 časova.

Povremeni Dejvis kup reprezentativac Srbije Ilija Bozoljac izrazio je nadu da će turniru u Beogradu za njega predstavljati povratak u dobru formu.

"Uvek se radujem kada igram na Gemaksu, jer sam prve uspehe u karijeri ostvario baš ovde. U poslednjih pet meseci sam trenirao zajedno sa Dušanom Vemićem i nadam se da ću već na ovom čelindžeru početi da se vraćam u dobru formu", objasnio je Vemić.

Predsednik teniskog kluba Gemaks Đorđo Antelj rekao je da je taj klub svake godine "podizao kvalitet turnira, koji je sada došao do svetskog nivoa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu