Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.10.2023.

20:30

Novak: Srbinu Zlatna lopta? Nadam se! VIDEO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pojavio se na ceremoniji dodele nagrade "Zlatna lopta".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Srbinu Zlatna lopta? Nadam se! VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

List "Frans fudbal" po 67. put dodeljuje veliko priznanje, a Đoković je inače u Parizu gde će narednih dana igrati na Mastersu u Bersiju.

Novak se nasmejao na konstataciju da ga u poslednje vreme ima svuda, pa i na ragbiju i golf terenima.

"Da, ima me svuda, ali pomalo i na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kada imam turnir u ovom gradu, gde sada imate neke velike sportske događaje, Svetski kup u ragbiju i Zlatna loptu. Nikad ranije nisam bio na ovom događaju, zaista uživam u svemu", kaže Novak.

Veliki je fudbalski navijač, takođe.

"Naravno, to je najpopularniji sport na svetu. Odrastao sam gledajući fudbal, otac mi je bio profesionalac neko vreme, uzbuđen sam".

Upitan je i ko je sledeći Srbin koji će dobiti Zlatnu loptu.

"Uh, pa ne znam! Bilo bi sjajno da to uradi neki srpski igrač. Imamo neke sjajne igrače u ovoj generaciji, Mitrović je rekorder po broju golova u nacionalnom timu, igra sjajno. Tadić je bio kapitan Ajaksa godinama, tu je Sergej Milinković-Savić. Sjajni igrači, nadam se da će uraditi nešto značajno na evropskom i svetskom prvenstvu. Ipak, pored Mesija i Mbapea biće teško uzeti", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu