Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

12:59

Kačar, Tošić, Kuzmanović: "Poznajemo Nemce, možemo sa njima"

U sredu je održana konferencija za štampu kojoj su prisustvovali Gojko Kačar, Zoran Tošić i Zdravko Kuzmanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija se u petak sastaje sa Nemačkom u svom drugom meču na Mundijalu, a sva trojica igrača igrala su u Bundesligi prošle sezone.

Kačar je član berlinske Herte, Kuzmanović nastupa za Štutgart, dok je Tošić od januara bio na pozajmici u Kelnu.

Kuzmanović, koji je skrivio penal za Ganu, rekao je da mu je značila podrška navijača na treningu.

Kad sam čuo da su mi skandirali osećao sam se lepše. Greška, svakome može da se desi. Bilo mi je mnogo teško, sada opet imamo važnu utakmicu, moram da se koncentrišem na nju“, rekao je Kuzmanović.

Sva trojica igrača imaju iskustvo igranja u Bundesligi, što bi mogla da bude prednost Srbije na meču sa Nemačkom.

Imao priliku šest meseci, upoznao mnoge igrače i na koji način će igrati. Sigurno da su veoma opasni, mada mislim da mi treba da razmišljamo samo o nama i kako da se postavimo. dobro smo ih analizirali“, rekao je Tošić.

I ja sam upopznao tu ligu, biće teško, ali ćemo pokazati veliku reakciju, pokazati maksimum, i pokušati da pobedimo tu utakmicu“, smatra Kuzmanović.

Igram već dve godine u Bundesligi, uglavnom znam igrače iz Nemačke, većina iz Bajerna, pošto su uzeli sve što se može. Mi verujemo u sebe i imamo kvalitet da napravimo pozitivan rezultat“, rekao je Kačar.

Tošić smatra da je Australija, koja je ubedljivo poražena od Nemačke, loše postavila igru u odnosu na svog rivala.

Australija je podbacila u toj utakmici, Nemačka je bila dominantna 90 minuta, mislim da su pokazali svu moć. Ne mogu puno da nas iznenade, jer su utakmicu odigrali perfektno. Australijanci su igrali pogrešno, a mi ćemo naći drugi način da bismo ih dobili. Ko god od nas da počne, biće veoma koncentrisan, svako na svojoj poziciji poznaje igrača protiv sebe i to je naša prednost, ali to je na selektoru“, smatra Tošić.

Kačar, koji je saigrač Arne Fridriha u Herti, objasnio je način pripreme nemačkih fudbalera.

Za sada nije me niko pitao ništa u vezi Fridriha, o tim igračima se sve zna, ko i malo prati Bundesligu, ne samo onima s kojima igramo, već i ostalima. Oni dosta rade na fizičkoj pripremi, pripreme počeli posle poslednjem kolo, trčanje na najvišem nivou, mislim da ćemo željom, htenjem i srcem, uspeti da im pariramo“, rekao je Kačar.

Kuzmanović se složio da je najjače oružje Nemaca fizička priprema i trčanje.

Svi mnogo dobri, i oni na klupi, fizički su mnogo jaki, uvek spremni da 90 minuta trče, to je najveća jačina, ako budemo ušli 100 posto i koncentrisati možemo im parirati“, rekao je Kuzmanović.

Tošić je gotovo pola godine igrao zajedno sa Podolskim, koji je možda i najopasniji igrač u timu Nemačke.

Još nisam pričao o Podolskom, mislim da je ključ što su se okupili mesec dana pre Svetskog Prvenstva i taj njihov mentalitet i želja za pobedom, kao sa Australijom, da pregaze protivnika. Mislim da smo dovoljno pametni, izvukli smo pouke, znamo da moramo da damo maksimum i da bi posle smeli da se pogledamo u oči“, rekao je Tošić.

Kačar je svestan da izraziti favoriti na Mundijalu ne postoje.

Sve reprezentacije nisu tu za džabe. Kao što smo videli Brazil koji se mučio, mislim da svako može da pobedi svakoga. Mislim da, ako pokažemo igru kao protiv Rumunije u Beogradu, Austrije u Austriji, mislim da im se nametnemo i ako pokzažemo svoju igru, možemo da ih iznenadimo i napraivmo pozitivan rezultat“, smatra Kačar.

Igrač Herte kaže da će biti i više nego dovoljno motiva na meču sa Nemcima.

Jedan od najbitnijih meča, protiv velikog rivala i mislim da to može samo dodatno da nas motiviše da damo sve od sebe. Najbitnije da odigramo kako znamo i umemo, a rezultat bi trebalo da dođe sam od sebe“, rekao je Kačar.

Tošić se složio da je susret sa Nemcima pravi momenat za dokazivanje.

Mislim da je ovo utakmica posle koje nema popravke, zajedno smo dve godine,a napravili veoma dobar kolektiv. Momenat da pokažemo da li smo pravi ili nismo. Verujem i znam da će svako dati više od 100 odsto od sebe“, zaključio je Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve