Snajder: "Kreativnost je naša snaga"

Holandija je jedina reprezentacija koja je u prva dva kola SP zabeležila pobede bez primljenog gola, iako igrom nije oduševila. Ključni igrač u timu Berta Van Marvijka je vezni igrač Intera Vesli Snajder koji razigrava Kajta, Van der Varta i Van Perija u napadu. Upravo je on doneo Holandiji pobedu protiv Japana kojom je "oranje" došlo na korak od plasmana u drugu rundu.

Izvor: AK

Subota, 19.06.2010.

20:38

Default images

Holandija je sa 2:0 pobedila Dansku u prvom meču na SP što je podiglo raspoloženje u timu.

Atmosfera u timu uvek je bolja posle pobede. Vrlo je bitno pobediti na prvoj utakmici na takmičenju. Nismo igrali naročito dobro ali smo ipak pobedili, to je najvažnije. Moramo svi bolje da igramo. Moramo da igramo kao u poslednje dve godine tokom kvalifikacija i pripremnih mečeva za SP".

Arjen Roben se uspešno oporavlja od povrede, pa će verovatno igrati u drugom krugu jer teško da će Van Marvijk rizikovati njegovu povredu u meču sa Kamerunom.

"Još uvek nije potpuno fit, ali vratio se na trening i sa nama se sprema, što je bitno zbog atmosfere. Moramo čekati da bude potpuno spreman. Možda će se vratiti protiv Kameruna, ali nadam se da nam neće biti potreban pa će imati nekoliko dodatnih dana sa se spremi. Arjen je imao odličnu sezonu sezonu, bio je veoma važan u igri Bajerna. On je veoma kvalitetan igrač koji lako može da promeni tok meča svojom brzinom i efektnim prodorima. To je nešto što nam je potrebno".
Beta
U odsustvu Robena, Snajder je igrač od kojeg najviše zavisi igra i rezultat "lala".

"Najopasniji sam kada sam skroz u napadu. Očigledno je da prvo moramo kreirati dobru poziciju, ali sa našom pas igrom, sa mnogo kreativnih igrača u sredini, to je jedna od naših najjačih tačaka".

Iako ima dve pobede od Holandije se očekivala nešto bolja predstava, pa i od samog Snajdera.

"Ljudi očekuju dosta od mene, a ja želim da živim sa tim. Nisam odigrao baš najbolje na prvom meču protiv Danske. Bilo je dobro tokom drugog poluvremena, ali je svima bilo taško u prvom delu. Znam da mogu bolje, ali to je sada iza nas, uzeli smo bodove, ako i protiv Japana, tako da se okrećemo nastavku".
Beta
Ono što odlikuje ekipu Holandije je mnogo kreativnih igrača.

"Mislim da je razlog tome naš sistem fudbalskih škola. Ja sam počeo da treniram sa sedam godina u Ajaksovoj školi fudbala. Sve što smo radili bio je trening sa loptom, tri ili četiri puta nedeljno, a kada smo malo porasli svaki dan. To je ono što se dobija u holandskoj školi. Izrasli smo u ono za šta smo trenirali, koncentrisavši se strogo na tehničku stranu fudbala. To je glavna karakteristika tima".

Holandija je uvek među favoritima na turnirima.

"Moramo ići od meča do meča. Pre dve godine na EP u Austriji i Švajcarskoj, počeli smo sa 3:0 protiv Italije, u drugom smo dobili Francusku 4:1.U tom trenutku svi su već videli trofej u našim rukama. Sada je drugačije. Nadamo se da ćemo napredovati tokom takmičenja, od utakmice do utakmice i na kraju videti gde će nas odvesti. Moramo verovati da možemo do kraja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: