Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2018.

23:04

Poznati svi četvrtfinalisti – bitke kreću u petak

Poznati su svi parovi i učesnici četvrtfinala Svetskog prvenstva u Rusiji. Derbi u Kazanju, uzbudljivo i u Nižnjem Novgorodu.

Izvor: B92

Autor:B92

Poznati svi četvrtfinalisti – bitke kreću u petak
Getty images

Penali su "došli glave" Špancima, pa se Rusi neočekivano spremaju za četvrtfinale zahvaljujući taktici u kojoj su istrajali do penal serije, a u njoj imali na golu izvrsnog Igora Akinfejeva. Čekaju ih Hrvati koji su posle "buma" na startu meča sa Danskom odigrali jedan od najneinteresantnijih na šampionatu.

Kockasti su, slično Rusima, bili pribraniji u penal seriji i prošli su dalje. Dve selekcije se sastaju u Sočiju 7. jula.

Dan ranije Nižnji Novgorod će ugostiti Francusku i Urugvaj, dve ekipe koje su uz Brazil i Belgiju favoriti za osvajanje pehara na kraju.

Francuzi su krenuli silovito protiv Argentine u osmini finala, ali su uporni "Gaučosi" uspeli da postignu tri gola. Više od toga nisu, pa će se sastati sa Urusima koji su sa 2:1 pobedili Kristijana Ronalda i drugove.

Istog dana, šestog jula će verovatno i više pažnje privući duel Brazila i Belgije na Kazanj areni u Kazanju. Brazilci su bili sigurni protiv Meksika i nisu dozvolili skoro ni promil šanse "Sombrerosima" dok su Belgijanci morali da spasavaju "živu glavu" za pola sata protiv Japanaca i od 0:2 dođu do 3:2.

Erik Dajer je penalom protiv Kolumbije u petoj seriji kompletirao "kostur" četvrtfinala i odveo svoju selekciju na megdan Švedskoj koja je u utorak popodne bila bolja od Švajcarske sa 1:0. Engleska i Kolumbija su tokom 120 minuta fudbala odigrali nerešeno 1:1.

Ovaj duel je na programu sedmog jula u Samari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu