Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2018.

20:49

Pontus pred Švajcarce pokazao orla za drugove Albance

Defanzivac Švedske Pontus Janson sklopio je šake u obliku albanskog dvoglavog orla pred meč Švedske i Švajcarske u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Pontus pred Švajcarce pokazao orla za drugove Albance
Getty images

Pojedini Albanci su to doživeli kao provokaciju, pa je Janson u ponedeljak bio predmet kritika na društvenim mrežama, a Šveđanin poručuje da u njegovom potezu nema politike.

On je orla pokazao na treningu Švedske pred meč sa Švajcarskom, kao što su uradili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kada su dali golove protiv Srbije u grupi E. Međutim, on kaže da to radi od detinjstva.

"U vezi sa mojim orlom danas. Nije to imalo nikakve veze sa Švajcarskom i politikom, samo nešto što sam radio od kad sam bio klinac za moje drugare Albance. Zato uživajmo u fantastičnoj utakmici sutra i u dobroj atmosferi na stadionu", napisao je Janson na Instagramu.

Švajcarci nisu uspeli da preokrenu i protiv Švedske kao protiv Srbije, pa su Šveđani golom Emila Forsberga iz 66. minuta prošli u četvrtfinale Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu