Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

19:05

Golman Švajcarske: Navikao sam se na loptu

Golman Švajcarske Jan Zomer kaže da mu je bilo čudno nekoliko dana sa loptom na SP, ali da se sada navikao.

Izvor: B92

Autor:B92

Golman Švajcarske: Navikao sam se na loptu
Foto: StarSport

Lopta koja je napravljena posebno za Mundijal u Rusiji nije baš po ukusu golmana, što su i pokazali prvi mečevi na kojima je postignuto nekoliko golova iz slobodnih udaraca.

Za sada je svakako možda i najlepši dao kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, što će biti adut "Orlova" upravo i protiv Švajcarske u petak.

"Postoje neke male razlike. Golmanu je malo čudno prva dva, tri dana. Malo boja, malo težina, koja je malo drugačija. Sada je sve u redu, želiš da je imaš u rukama".

Švajcarci u meč sa Srbijom ulaze osokoljeni remijem sa Brazilom (1:1) na startu turnira.

"Bila nam je potrebna onakva utakmica sa Brazilom, da ojačamo timski duh, Ali o njemu više ne razmišljamo. Pripremili smo temelje za izlazak iz grupe, pripremamo se za sledeći meč. Čak i da smo izgubili prvi meč i dalje bismo bili jakog duha i jedva čekamo meč sa Srbijom".

Dok je glavni adut Švajcaraca iskustvo, Srbija ima jedan od najmlađih timova na SP.

"Nisam upoznat sa detaljima razvoja srpskog fudbala, ali svakako znam za njihove rezultati u mlađim kategorijama. Očigledno se dobro radi, i da ćemo imati dobrog protivnika sutra. Dobro i mi radimo".

Duel Srbije i Švajcarske na programu je u petak od 20h u Kalinjingradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve