Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

19:20

Poraz blede Srbije u prvom meču pred Mundijal u Rusiji!

Fudbaleri Srbije poraženi su minimalnim rezultatom (1:0) od Čilea u prvoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Poraz blede Srbije u prvom meču pred Mundijal u Rusiji!
Starsportphoto

‘Orlovi’ su u Gracu igrali u kombinovanom sastavu i pružili poprilično bledu partiju, pa su Čileanci mogli i ubedljivije da slave, da su imali više koncentracije u završnici, ali i da Vladimir Stojković nije upisao nekoliko izuzetnih odbrana.

Strelac jedinog gola bio je štoper Giljermo Maripan koji je u 88. minutu bio najviši u skoku na drugoj stativi i glavom doneo konačan rezultat.

Tako je naš tim loše započeo finalne pripreme za predstojeći Mundijal u Rusiji, ali će imati popravni kada za pet dana protiv Bolivije bude igrao utakmicu koja će biti generalna proba.

Selektor Mladen Krstajić je, kao što je najavljivao, "promešao karte" i u startnih 11 uvrstio nekoliko igrača koji nisu imali preveliku minutažu u prošlosti, ali mu se to nije mnogo isplatilo.

Čileanci su od samog starta preuzeli kontrolu i imali veći posed lopte, češće pretivši golmanu Vladimiru Stojkoviću. U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu treba izdvojiti pokušaje Nemanje Radonjića i Aleksandra Kolarova, dok je na drugoj strani najbolju priliku imao Sagal.

Ofanzivni vezista Čilea očajno je reagovao u situaciji u kojoj je bio usamljen na nekih desetak metara, pa su ‘Orlovi’ uz malo sreće sačuvali 0:0 na poluvremenu.

Drugi deo igre počeo je izmenama kojima je Krstajić pokušao da stekne kontrolu nad mečom, a pošto je Stojković još jednom odlično odbranio, to se i dogodilo.

Nemanja Matić i Dušan Tadić pre svih su uneli mirnoću i kreativnost u igru, Radonjić je još jednom oprobao udarac sa distance, dok je takođe rezervista Sergej Milinković-Savić dobro sarađivao sa Aleksandrom Mitrovićem u špicu.

Međutim, talas dobre igre Srbije trajao je tek nekih desetak minuta, posle čega se Čile oslobodio pritiska i krenuo da ređa stopostotne prilike. Prvo je golman Partizana "skinuo" lep volej Valdesa, da bi desetak minuta kasnije Enrikes, u kratkom vremenskom roku, promašio dva zicera iz peterca.

U obe situacije bio je neometan i činilo se da se Srbija izvukla, ali je gol morao da padne i dva minuta pre kraja regularnog dela Maripan je na već opisan način doneo trijumf Čileancima.

Krstajić će sigurno biti zabrinut posle ovakve predstave, ali će morati da spremi ekipu za duel sa Bolivijom koja se igra u petak od 18 časova na istom mestu.

Tok meča:

90+4’ Kraj utakmice – poraz Srbije u Gracu od Čilea rezultatom 1:0.

90+2’ Igrač utakmice Fernandes izlazi i poslednje minute prepušta Igoru Ličnovskom.

88’ Gooool – Srbija gubi u Gracu! Moralo je da se desi jer je gol "visio u vazduhu". U samom finišu susreta iz drugog puta centrirao je Bisama, na drugoj stative najviši u skoku je bio Maripana i zatresao mrežu za 0:1!

87’ Protivnički selektor opet pravi dvostruku izmenu, pa Rodriges sada ulazi Sagala, dok Martines zauzima mesto Pulgara.

84’ Kraj utakmice i za Mitrovića, na terenu je novi debitant – Luka Jović.

83’ Velika prilika za Srbiju! Odličnu akciju odigrali su Milinković-Savić i Mitrović, lopta se na kraju odbila do Kostića koji je šutirao pravo u protivničkog golmana. Odbitak je pokupio Sergej, ali je i on traljavo reagovao.

80’ Nova velika šansa za Enrikesa! Opet Fernandes namešta zicer saigraču, ali on, iako neometan, drugi put promašuje vođstvo Čilea.

80’ Milan Rodić debitovaće u poslednjih 10 minuta umesto Kolarova.

74’ Nestvaran promašaj Enrikesa! Maripana je poslao perfektnu dijagonalu preko Kolarova, a Fernandes ga je lako pretrčao i ušao u kazneni prostor. Ubacio je do Enrikesa u petercu, lopta je prošla kroz noge Tošiću, a rezervista Čilea je promašio prazan gol sa samo dva-tri metra. Srbija je imala mnogo sreće!

72’ Stojković je tražio medicinsku pomoć zbog povrede prsta, što je Čile iskoristio da napravi dvostruku izmenu – Vegas ulazi umesto Albornosa, dok Dijas ustupa mesto Bisami.

66’ Divna akcija Čilea, još bolja odbrana Stojkovića! Izveli su igrači u crvenim dresovima najlepši napad na utakmici – Fernanes je sa desnog boka centrirao na suprotnu stranu, Albornos je grudima spustio do Valdesa, a ovaj uhvatio volej i poslao loptu pod prečku. Srećom, čuvar mreže Partizana je izveo odličnu paradu i spasao evrogol.

65’ Reaguje i Krstajićev kolega na drugoj strani i umesto More uvodi Enrikesa.

64’ Još dve izmene u Srbiji – Filip Kostić menja Radonjića, dok umesto Živkovića ulazi Dušan Tadić.

63’ Odlična akcija Srbije! Milinković-Savić je dodao do Mitrovića koji se lepo zagradio, potom odložio petom levo do Radonjić, on želeo da šutira, ali ga je omeo golman Čilea.

56’ ‘Orlovi’ su tražili penal posle neobične akcije i guranja ka kaznenom prostoru – pao je Mitrović, ali sudijske reakcije nije bilo.

54’ Oštar start Tošića koji dobija drugi žuti karton u našem timu.

52’ Radonjić ponovo preti šutem! Sada je divno primio loptu koju mu je prosledio Mitrović, šutirao u donji levi ugao i zamalo bio neprecizan.

46’ Stojković spasao Srbiju! Odmah su Čileanci krenuli ofanzivno i imali priliku. Sagal je prošao Kolarova i oštro centrirao na penal, odande je Mora zahvatio loptu koja je išla u gornji levi ugao, ali je golman Srbije uspeo da je izbaci u korner.

46’ Počelo je drugo poluvreme u Gracu i selektor Srbije odmah je napravio dve izmene – umesto Luke Milivojevića ušao je Nemanja Matić, dok je Sergej Milinković-Savić zamenio Adema Ljajića.

45+1’ Kraj prvog poluvremena u Gracu – rezultat je 0:0.

41’ Dobra akcija Srbije propala je zbog lošeg poteza Mitrovića u kaznenom prostoru, da bi Antonio Rukavina dobio žuti karton u nastavku jer je oborio Rejesa.

39’ Dobar pokušaj Kolarova! Kapiten naše ekipe kombinovao je sa Mitrovićem koji mu je lepo odložio loptu, on šutirao iz teške pozicije, pored suprotne stative.

36’ Ne uspevaju igrači Mladena Krstajića da uhvate bilo kakav ritam – pokušaji dugim loptama obično su neuspešni, dok Čile drži loptu u nogama.

32’ Čileanci prete u dva navrata, odbrana Srbije nekako uspeva da izbegne veće probleme.

25’ Stopostotna prilika za Čile! Odlično su Južnoamerikanci kombinovali na sredini, usledila je dijagonala na desni bok, odakle je vraćena povratna na penal. Usamljen na penalu bio je Sagal, ali je srećom katastrofalno šutirao.

22’ Fernandes je posle solo prodora proigrao Moru, linijski sudija je podigao zastavicu, iako nije sigurno da je Čileanski napadač bio u ofsajdu.

17’ Prvi ozbiljan pokušaj ‘Orlova’! Fenomenalnu dubinsku loptu poslao je Ljajić ka Radonjiću na levi bok. On je dobrim driblingom kroz noge izbacio čuvara, sa ivice kaznenog prostora šutirao u bliži ugao i golman je izbacio u korner.

10’ Ljajić upućuje prvi šut ka golu protivničke ekipe, Arijas lagano hvata.

9’ Posle pritiska Čileanaca na startu, uzvratili su ‘Orlovi’ – Kolarov je oštro centrirao sa levog boka, na drugoj strani je čekao Živković, ali je golman rivala nekako uspeo da reaguje.

4’ Isti igrač beži ponovo po desnoj strani i nakon duela sa Rukavinom pada u kaznenom prostoru, ali sudije iz Austrije nisu reagovale.

2’ Čileanci su odmah pripretili – Da Silva Fernandes je prihvatio dodavanje sa suprotnog boka, otresao se Živkovića s leđa i šutirao sa 18 metara, ali preko gola.

1’ Počela utakmica u Gracu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

825 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu