Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2018.

10:55

Dok se Hames muči, Kejn puca od snage, ali penali more Engleze

Englezi su "izabrali" Kolumbiju u osmini finala Svetskog prvenstva i po svemu sudeći dobru su odabrali.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Dok se Hames muči, Kejn puca od snage, ali penali more Engleze
Foto: Getty images

Dok je Garet Sautgejt odmarao svoje ključne igrače u trećem kolu grupne faze, Kolumbijci su morali da daju sve od sebe da pobede Senegal.

Možda su "Kafeterosi" tako stigli do prvog mesta u grupi, a Englezi izgubili od Belgije, ali na papiru trenutno prednost ima selekcija "Tri lava".

Englezi su „birali" Kolumbiju u osmini finala, a da li im je to bilo pametno videćemo danas. Kvota na Albion je 2,20, na Kolumbiju 3,60, a na iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Kolumbija - Engleska.

Razlog je samo jedan, odnosno dva – dok Kolumbija strepi da li će njen najbolji igrač Hames Rodriges biti zdrav za ovaj meč, a tokom celog prvenstva je daleko od 100% spremnosti, nosilac igre "Gordog Albiona" Hari Kejn je napunio baterije i puca od snage pred ovaj susret.

S obzirom da je postigao pet golova u prve dve utakmice na turniru, jasno je šta čeka odbranu Kolumbije na Otkritje areni u Moskvi.

Osim toga, Sautgejt za ovaj meč može da računa i na sjajnog vezistu Delea Alija, što znači da će Englezi biti još opasniji u napadu.

Na sve to, mladi engleski tim je gladan dokazivanja i potpuno rasterećen pritiska prethodnih neuspeha selekcije "Tri lava".

Istorija nije na strani "Albiona", jer su od 1990. dobili samo dva, samo DVA meča nokaut faze, protiv Danske 2002. i Ekvadora 2006.

Englezi se pre svega nadaju da će njihov tim posao sa Kolumbijom završiti pre penala, jer su specijalisti da ih gube.

Pročitajte još Šveđani brinu zbog kapitena, Švajcarci desetkovani u odbrani

Niko nije tako često ulazio u penal serije kao Englezi niti ih je iko toliko često gubio, šest od sedam.

S druge strane, njihov rival je igrao četvrtfinale pre četiri godine u Brazilu, a golman Arsenala David Ospina tvrdi da su "Kafeterosi" sada još bolji tim nego tad.

Bolji iz ovog meča će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela između Švedske i Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve