Hrvatska – Danska 1:1 (3:2 penali)

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pobedom nad Danskom na penale 3:2, nakon 1:1 tokom 120 minuta igre!

 Mandžukić 4' – Jorgensen 1'
  CRO   DEN  
  1 (3) : 1 (2)  
Subašić je heroj nacije večeras!

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Nadrealni Šmajhel nije bio dovoljan

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Subašić je bio sjajan u penal seriji

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Rakitić 'spasao' Modrića, Hrvati idu dalje!
Fudbaleri Hrvatske uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji posle pobede nad Danskom, posle penala! 1:1 je bilo posle četiri minuta, a isto toliko i na kraju regularnog dela meča. Otišlo se u produžetke, Luka Modrić je u 116. minutu promašio penal, tačnije golman Danske Kasper Šmajhel ga je odbranio, a zatim je Ivan Rakitić pobedu svojoj ekipi doneo jednim sigurnim jedanaestercom u penal seriji! Hrvatska ide u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv domaćina Rusije!
GOOOOOOOOOOOOOL! Hrvatska ide u četvrtfinale!
Rakitić šutira za četvrtfinale!
Subašić nogama doneo "meč loptu" Hrvatima!
Brani Kasper! Pivarić nemoćan!
Subašić kao mačka odbranio Šeneu!
Modrić pogodio, Kasper zamalo da odbrani i drugi! (2:2)
Kron-Deli za prednost Danaca! (2:1 Danska)
Kramarić rutinski! (1:1)
Kjer 'zakucao' loptu u rašlje! (2:1 Danska)
Badelj traljavo, Šmajhel opet odbranio!
Subašić brani, Eriksen bez gola!
Danci šutiraju prvi!
Bez komentara

Photo by Julian Finney/Getty Images
Penali u Nižnjem!
Pobednika i učesnika četvrtfinala, u kojem ih čekaju Rusi, dobićemo posle izvođenja jedanaesteraca.
Bukvalno!
Ko je bolji – Kasper ili tata?
Otac Kaspera Šmajhela Piter bio je neverovatan golman, ali da li je njegov sin, ne samo ovom odbranom, u rangu svoga oca?
Šmajhel odbranio penal Modriću!
Kasper Šmajhel je odbranio penal Luki Modriću, koji je solidno šutirao ali nedovoljno dobro za sjajnog golmana Danske.
Šta se ovo desilo! Rebić sam pred golom iiiiii penal!
Ante Rebić nekako se našao sam pred golmanom Šmajhelom, prešao ga i ostao sam pred golom, ali je sa leđa zaustavljen i to će biti penal za Hrvatsku.
E, to je pravi defanzivac
Jedan od zanimljivijih detalja produžetka

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
108' "Čuvamo rezultat" izmena Zlatka Dalića
Milan Badelj menja Marija Mandžukića za poslednju promenu selektora Zlatka Dalića. Hrvatska ovom zamenom pokazuje da želi da "sačuva rezultat".
Počelo je poslednjih 15 minuta ovog duela!
Može li Sisto da promeni nešto?
Pione Sisto menja Brajtvajtea i to će biti poslednja izmena za Dansku na meču, dok Hrvatska ima na raspolaganju još jednu koju može da iskoristi u poslednjih petnaest minuta meča.
Kraj prvog produžetka!
Danci i Hrvati nastavili su u istom ritmu kao i u prethodnih 86, a to je jako dosadno, sporo i bez ikakvog uzimanja rizika.
Minut nadoknade u prvom produžetku
104' Kramarić iz nehata umalo matirao Šmajhela
Modrić je sjajno dodao do Kramarića, koji se dobro snašao iz jedne nezgodne situacije unutar kaznenog prostora protivnika. Nekako je uputio šut na gol, ali je Šmajhel sjajnom intervenciom uspeo da spasi svoj gol. Hrvati su dobili korner, a posle njega usledio je još jedan udarac iz ugla.
'Kockasti' u pripremi za produžetak

Photo by Alex Livesey/Getty Images
98' Dilejni napušta teren, Kron-Deli ga menja
Superiskusni 35-godišnji fudbaler Deportiva iz Lakorunje ušao je po 59. put da brani boje nacionalnog dresa, a zameniće Tomasa Dilejnija.
97' Kramarić umesto Perišića
Andrej Kramarić ulazi na teren umesto Ivana Perišića, koji je možda po poslednji put izašao sa terena na Mundijalu u Rusiji, a da toga nije ni svestan.
95' Danska pritiska
Danci imaju inicijativu u ovim trenucima utakmice. Našli su se u par opasnih pozicija za šut unutar kaznenog prostora Hrvatske, ali nijedanput nisu uspeli da loptu doguraju do golmana Subašića.
Eh, taj 1. jul
Pivarić ušao da oseti rusku travu
Krajem regularnog dela meča na teren ušao je Josip Pivarić, koji je zamenio Ivana Strinića.
Počeo produžetak u Nižnjem Novgorodu!
Nadamo se!
Kraj regularnog dela, idemo u produžetke!
90+2' Pokušaj Rakitića
Rakitić je 'odapeo' jednu loptu u nadoknadi meča, šutirao je jako i relativno precizno, ali Šmajhel nije morao da reaguje s obzirom da je lopta završila nedaleko od desne stative.
Tri minuta nadoknade
90' Rado bi nešto napisali...
Rado bi nešto napisali, o nekim dešavanjima na meču, ali jednostavno ih nema. Barem ne onih zanimljivih. Sve smo bliži još jednim produžecima danas.
Produžeci su neistražena teritorija za obe ekipe
Koga ste vi zapazili?
84' Kovačić se povredio, ništa ozbiljnije
Mateo Kovačić završio je na travi i signilizirao da je povređen. Ipak, izgleda kao da će bez problema moći da nastavi meč, a Hrvatska ima slobodan udarac.
Zanimljiva fotka

Photo by Francois Nel/Getty Images
78' Rebić 'pucao' iz daljine, Šmajhel neumoljiv
Posle jednog sjajnog solo prodora Ante Rebić je našao prostora za šut, ali nije uspeo da matira sjajnog Kapsera Šmajhela. Danski golman je na prvenstvu, uz ovaj danas, primio samo još jedan gol, i to iz penala.
77' Sjajan fer-plej u Nižnjem
Do sada nismo videli ni jedan jedini žuti karton na meču. Nestor Pitana nije ni imao neki veći povod da se hvata za džep, za sada.
Kovačić ulazi da osveži ekipu
Mateo Kovačić, fudbaler Real Madrida, menja Marsela Brozovića kako bi osvežio vezni red svoje reprezentacije. U međuvremenu Danci su napravili već dve izmene. Šone je zamenio Kristensena, dok je Nikolaj Jorgensen na terenu umesto Kornelijusa.
72' Subašić siguran
Nikolaj Jorgensen je šutirao iz neposredne udaljenosti, ali je Danijel Subašić bio odlično postavljen i nije dozvolio da mu golove daju dva različita Jorgensena.
Dajte opet prvih pet minuta, barem na snimku...
68' Rebić tražio faul, sviran enac
Ante Rebić je pao na travu posle jednog duela sa protivnikom i, kako to fudbaleri vole da rade, obgrlio loptu rukama. Sudija Pitana nije okarakterisao taj duel kao faul, pa je zbog igranja nezodvoljenim delom tela mladog Hrvata svirao enac.
Davor Šuker, legenda hrvatskog fudbala!

Photo by Alex Livesey/Getty Images
64' Korner za Hrvatsku
Solo prodor Perišića nije opasnije ugrozio gol Danske, već je njegova ekipa dobila još jedan korner. Barem se nešto desilo s obzirom da je ritam utakmice u drugom poluvremenu izuzetno mrtav. Korner je izveden, ali je Kornelijus to lako izbio .
Ako ovako planiraju da nastave, onda može
59' Centaršut Perišića prohujao sa vihorom
Ivan Perišić je probio po levom boku, pokušao da centrira nekom od svojih saigrača u kaznenom prostoru Danske, ali je to uradio poprilično neprecizno. Njegova lopta odletela je daleko od svih igrača na terenu i završila u gol autu.
'Vatreni' ne biraju, samo zabijaju

Photo by Francois Nel/Getty Images
54' Umeren start obe ekipe
Praktično ništa se ne dešava na startu drugog poluvremena. Obe ekipe igraju poprilično rezervisano, a izgleda kao da su Danci malo bolje ušli u nastavak.
Nećemo mi, al tako rekla FIFA...
Da li je on najbolji "LM10" na svetu?

Photo by Francois Nel/Getty Images
Počelo je drugo poluvreme u Nižnjem Novgorodu!
Pitana, za sada, odličan

Photo by Francois Nel/Getty Images
Statistika prvog poluvremena
Nikolaj (na slici) ili Matijas Jorgensen (strelac)?
Nemojte da zakasnite
Poluvreme! Zanimljiv početak i egal u nastavku
Završila se prva polovina utakmice između Hrvatske i Danske. Na početku meča videli smo dva izuzetno brza gola, ali je onda usledilo zatišje, pa smo videli mirniji ritam u kome je Hrvatska u glavnom imala loptu u svom posedu.
45' Minut nadoknade, povredio se Mandžukić
Prvo poluvreme produženo je za samo jedan minut. U međuvremenu, povredio se Mario Mandžukić i trenutno mu se ukazuje pomoć na centru igrališta.
44' Rakitić izgleda nije doručkovao
Ivan Rakitić se krajem prvog dela igre našao u dobroj šansi. Šutirao je levom nogom sa nekih deset metara od gola, ali je ta lopta jedva doputovala do Šmajhela.
42' Eriksen iz nehata pogodio prečku!
Kristijan Eriksen je evidentno želeo da uputi centaršut, ali je lopta umalo završila u golu! Eriksen je poslao jednu loptu u kazneni prostor Hrvatske, a ona je pogodila tačno mesto gde se spajaju stativa i prečka. Da je bio malo 'precizniji' Subašić sigurno ne bi uspeo da reaguje na vreme.
39' Lovren preti iz prekida
Dejan Lovren bio je najviši u kaznenom prostoru Danske, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom onako kako je planirao, pa je ona završila nedaleko od leve stative golmana Šmajhela. Hrvati izgledaju poprilično opasno iz prekida.
Pa posle recite da je Primera jača...
36' Hrvati kontrolišu igru
Šmajhel Mandžuki: Brate, dosta ti je jedan, nemoj više...

Photo by Julian Finney/Getty Images
29' Perišić se nije najbolje snašao
Opasan napad su imali fudbaleri Hrvatske, Šmajhel je dva puta odlično branio, a onda je Perišić imao odličnu priliku da golmana Danske matira volejem. Ipak, on je promašio maltene ceo fudbal i ostaje 1:1.
27' Odlična odbrana Subašića
Brajtvajte je uspeo da se nađe u odličnoj poziciji u kaznenom prostoru Hrvatske, šutirao sa nekih sedame metara, ali je sjajno bio postavljem golman 'Kockastih' i sjajno sačuvao svoju mrežu.
Mandžukić juri Šukera
Šmajhel je bio nemoćan

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
20' Mandžukić pao u kaznenom, ništa od penala!
Strelac jedinog gola za Hrvatsku Mario Mandžukić pao je u kaznenom prostoru Danske, ali je sudija Nestor Pitana jako brzo odlučio da penala nema. Odluka sudije ovoga puta bila je ispravna, s obzirom da govora o penalu nije bilo.
20' Mandžukić pao u kaznenom, ništa od penala!
Strelac jedinog gola za Hrvatsku Mario Mandžukić pao je u kaznenom prostoru Danske, ali je sudija Nestor Pitana jako brzo odlučio da penala nema. Odluka sudije ovoga puta bila je ispravna, s obzirom da govora o penalu nije bilo.
19' Hrvatska inicijativa
Reprezentacija Hrvatske ima češće loptu u nogama, dok ih Danci jure po terenu. Ipak, nismo videli nijednu bolju šansu posle drugog gola. Imala je Hrvatska slobodan udarac Perišića, ali to bi bilo to. Pokušavaju da napadaju, pre svega, preko sredine i desnog boka.
Nije moglo bolje za neutralne fanove
Subašiću, Subašiću...

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
12' Opasan slobodnjak za Hrvate
Ivan Perišić šutirao je sa nekih dvadeset metara, sa desne strane terena, ali uspeo je samo da dobaci do živog zida. Hrvati su izborili korner, ali ništa ozbiljnije nije sledilo iz njega.
Jeste li čuli, Španci?
9' Ritam očekivano opao
Apsolutno niko nije očekivao ovakav start meča i dve katastrofalne greške odbrana reprezentacija. Ipak, par minuta posle drugog gola na meču ritam je opao i sada se utakmica može gledati mnogo mirnije.
Brzi Jorgensen!
Mandžukiiiiiiiiiić! Hrvatska izjednačila!
Kakva nespretnost odbrane Danske. Kapiten reprezentacije pogodio je saigrača u glavu u pokušaju da ispuca loptu van šesnaesterca, a lopta se na njegovu nesreću odbila do Marija Mandžukića. Napadač Juventusa bio je izuzetno precizan i već u četvrtom minutu meča rezultat je 1:1!
GOL U PRVOM MINUTU! Danska vodi!
U prvom minutu, posle prve akcije na meču i prvog kornera, Jorgensen se sjajno snašao u kaznenom prostoru, a onda golman Hrvatske očajno reagovao i maltene poslao loptu u svoju mrežu. Danska praktično ulazi u meč sa početnom prednošću od 1:0!
Meč u Nižnjem Novgorodu je počeo!
Danci na zagrevanju

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
Za koga vi navijate?
Prvo četvrtfinale Rusije kao samostalne države
Formacije:
Biće ovo dobar meč...
Hrvati ili Danci protiv domaćina?
Sastavi:
Hrvatska (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rakitić, Brozović - Rebić, Modrić, Perišić - Mandžukić.

Danska (3-4-3): Šmajhel – Kjer, Kristensen, M.Jorgensen – Dalsgard, Eriksen, Dilejni, Knudsen, - Poulsen, Brajtvajt, Kornelijus.

Možda vas zanima

Podeli: