Nova vest
Rukomet

Nedelja, 24.09.2023.

23:29

Petar Nenadić za B92.net: Posle 20 godina u Evropi – iznenadilo me je

Bivši rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić (37) karijeru nastavlja tamo gde verovatno nije verovao da može da je nastavi – u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Petar Nenadić za B92.net: Posle 20 godina u Evropi – iznenadilo me je
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Nenadić je deo prethodne sezone proveo u taboru Pari Sen Žermena sa kojim je igrao na završnom turniru Lige šampiona.

Sada, nakon što je dobro odmorio, dobro razmislio kuda dalje, izabrao je ponudu Saudijaca, tamošnjeg šampiona Al Halidža i prihvatio projekat koji deluje kao početak onoga što Saudijci rade u fudbalu.

U karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Algesiras, Barselonu, Pik Seged, Holstebro, Vislu, Fuše Berlin, Vesprem i Pari Sen Žermen, a ovaj novi izazov biće, ipak, drugačiji od svih prethodnih.

Posle duge evropske karijere, skoro dvodecenijske, Nenadić se praktično seli u nepoznato.

"Pravo da vam kažem i mene je sve ovo iznenadilo. s obzirom na to da sam 20 godina proveo u evropskom rukometu", kaže Nenadić na početku razgovora za B92.net, pa se nadovezuje:

"Kada se završila sezona sa Parizom i fajnal for, bilo mi je potrebno da se dobro oporavim od svega. Iskreno, prijalo mi je celo leto bez rukometa. I onda se, tako, desilo da uđem u neke pregovore, u neke projekte i deluje mi da će ovo sa rukometom u Saudijskoj Arabiji ići sve kao što ide u fudbalu. Dugo su trajali pregovori, ali na kraju smo se super našli".

Nova zemlja, novi svet, novi rukometni izazov, Saudijci polako kreću da privlače i poznata rukometna imena, a Nenadić je jedan od prvih koji "probija led".

"Ne znam, nekako sam uzbuđen, čeka me neki novi svet, novi život, novi projekat... Mislim da će to kroz koju godinu krenuti u smeru fudbala ako već i nije krenulo, a da ću ja biti pionir toga. Iskreno, uzbuđen sam i videćemo, baš onako zanimljiva priča".

Al Halidž je najbolji tamošnji klub.

"Što se tiče kluba, u pitanju je šampion Saudijske Arabije koji će igrati Golden Glob i Azijsku Ligu šampiona tako da ima takmičenja i to je to za sada. Tek kada dođem tamo biće više detalja o svemu", raportira Nenadić.

Za Halidž već igra jedan srpski rukometaš, levi bek Nemanja Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu