Nova vest
Rukomet

Nedelja, 26.01.2020.

16:15

Hrvatska posle drame ostala bez zlata – Španija šampion Evrope!

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je u finalu Evropskog prvenstva od Španije, 22:20 (12:11).

Izvor: PT

Autor: PT

Hrvatska posle drame ostala bez zlata – Španija šampion Evrope!
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Viđena je velika borba u drugom poluvremenu, "crvena furija" je imala četiri gola prednosti, potom su "kauboji" uspeli da se vrate i usledila je drama.

U poslednjim minutima utakmice Španija je preko Abelja i Dušebajeva postigla odlučujuće golove, čime je razbijen san Hrvatske o zlatu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Abeljo sa pet golova, dok su po dva postigli Aginagelde, Sarmiento i Dušebajev.

Poražene je predvodio Duvnjak sa pet golova i Karačić sa četiri.

"Kauboji" su odlično otvorili utakmicu. Raspoloženi su bili Karačić i Duvnjak i već posle nekoliko minuta imali su dva gola prednosti.

"Furija" je preko Aginagaldea uspela da uhvati priključak, međutim sredinom poluvremena Hrvatska serijom golova dolazi do maksimalnih +3, 10:7.

Igrale su naše komšije mnogo bolji rukomet u ovom periodu, ali od postizanja desetog gola potpuno stale.

Ekipa Lina Červara nije mogla da pronađe put ka golu Španije, koja je to iskoristila i serijom 4:0 došla do preokreta.

Hrvatska je u poslednjih dvanaest minuta postigla samo jedan pogodak, uz to je primila pet i na poluvreme je otišla sa golom zaostatka – 11:12.

Španija je fenomenalno otvorila drugo poluvreme i preko pomenutog Abelja došla do velikih +4 (16:12). Ali, od tog trenutka potpuno je stala igrala "furije".

Ne samo da je uspela da se vrati u egal, Hrvatska je na šest minuta do kraja povela (19:18). Igralo se gol za gol, sve dok Karačić nije napravio korake, a Dušebajev postigao gol za +2 na 25 sekundi do kraja.

Tu je bio kraj meča i zlato odlazi u ruke Španaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

371 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d