Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 30.05.2019.

16:59

Rukometašice Srbije žele ubedljivu pobedu protiv Poljske

Rukometašice Srbije motivisane su da već u prvom meču u Zrenjaninu ubedljivom pobedom nad Poljskom trasiraju put na Svetsko prvenstvu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Rukometašice Srbije žele ubedljivu pobedu protiv Poljske
Foto by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Rukometašice Srbije igraju u petak od 20.15 u Zrenjaninu protiv Poljske, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo.

Revanš utakmica igra se narednog četvrtka u Lubinu.

"Svaka pobeda je dobar rezultat za nas. Naravno, želeli bismo da primimo što manje golova i dobijemo meč što ubedljivije. Nijedan rezultat nam ne garantuje prolaz na Svetsko prvenstvo posle 60 minuta. Sve može da se stigne i prestigne u današnjem rukometu. Poljakinjama fali levo krilo u odnosu na duel od prošle zime u Nantu, ali sada su tu nove mlađe snage. Mi, takođe, imamo mnogo mladih igračica. Tu je i Kristina Liščević, sa kojom sam igrala dugi niz godina i osećaj je isti. Osećamo jedna drugu na terenu, kao da nije ni odlazila iz reprezentacije", rekla je Jelena Lavko za sajt Rukometnog saveza.

Lavko očekuje veliku podršku navijača.

"Publika se više interesuje za rukometna dešavanja posle plasmana Proletera u Super ligu, ali to već nekoliko godina važi za sve sportove u Zrenjaninu. Nadam se da ćemo imati pravi domaći teren"
, dodala je ona.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak rekla je da veruje u dobru igru svoje ekipe, da je atmosfera odlična i da su sve igračice zdrave i spremne.

"Motivisane smo silno, s obzirom da znamo da je pobeda nad Poljakinjama jedini put za Olimpijske igre u Tokiju. Obavile smo pet treninga, spremamo se za protivnika. O potcenjivanju nema ni govora. Poljska je odlična ekipa, na nama je da odigramo dobro u odbrani i pobedimo".


Selektor Ljubomir Obradović rekao je da veruje u odbranu svog tima, ali da za uigravanje napada nikada nema dovoljno vremena.

"Borbom ćemo pokušati da nadoknadimo nedostatak treninga i vremena koje bi trebalo da provedemo zajedno. Kako nama, tako je i njima. Niko tu nije u prednosti. Cilj u Zrenjaninu je što ubedljivija pobeda i što manji broj primljenih golova. Ne znam da li možemo da ponovimo rezultat iz Nanta. O tome će odlučiti i dnevna forma, trenutak, imamo i drugačije sastave u odnosu na prošli decembar".

Srbija je u decembru u prvom kolu Evropskog prvenstva pobedila Poljsku sa 30:23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu