Nova vest
Rukomet

Subota, 15.05.2004.

20:04

Zvezda osvojila titulu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukometaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka SCG, pošto su u revanš meču finala pobedili na Banjici Partizan rezultatom 37:36.

Zvezda je u prvom meču, u Šumicama, pobedila sa 33:26, i u revanšu joj je bio dovoljan i nerešen rezultat. Revanš je doneo odlično ponašanje igrača obe ekipe na terenu, a heroj je bio Zvezdin golman Darko Stanić.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri – do 6:6 Zvezda je svaki put povela, a Partizan je odmah stizao do poravnanja. Usledio je period dominacije Partizana, tokom koje je došlo do prekida zbog tuče navijača “crno-belih” na tribinama (ovoga puta nije bilo Zvezdinih navijača, kojima je ponuđeno deset karata).

Do poluvremena Zvezda je došla do prednosti od dva gola (17:15), a u drugom delu je gostujući tim sve vreme bio u prednosti. Prelomni momenti bili su na samoj sredini drugog poluvremena, kada je Stanić blistao (u jednom trenutku je bio sâm protiv trojice, ali je zaustavio sva tri šuta). Zvezda je stekla plus od četiri gola, što je bila dovoljna zaliha, uprkos slabijem u finišu, u kojem je Partizan prišao i na gol razlike.

Dvorana: SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: oko 2.500. Sudije: Pavićević i Vujović (Podgorica). Isključenja: Partizan 12, C. zvezda 16 minuta. Sedmerci: Partizan 7(6), C. zvezda 3(2).
Partizan: Ivanović 2, Rašković, Stanković 8, Stojanović 8, Blečić, Anđelić, Blažević, Sudžum 8, Tomić 6, Mitrović, Simić, Bećirović 1, Vujadinović 2, Žujović 1.
Crvena zvezda: Stanić, Krnjajac 1, Kojić 3, Ćorović, Cvetković, Stojković 4, Adžić 3, Ilić 5, Nenadić, Živojinović, Manojlović 6, Pešić, Vučković 7, Tanasković 8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve
Rukomet

"Garantujemo – daćemo sve protiv Španije "

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da će protiv Španije, u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, on i njegovi izabranici dati na terenu i preko maksimuma u želji da izbore odlazak na planetarnu smotru najboljih.

Tanjug

17:50

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu