Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2022.

14:30

Nadal: Ja favorit?

Španski teniser Rafael Nadal obratio se javnosti na konferenciji za medije pred Rolan Garos.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal: Ja favorit?
Photo Matthieu Mirville / DPPI Profimedia

Nadal na Rolan Garosu brani polufinale, a u prvom kolu se sastaje sa Australijancem Džordanom Tompsonom.

Glava tema Rafine konferencije bila je povreda stopala koja mu je napravila veliki problem na Mastersu u Rimu.

"Ovde sam da bih igrao tenis. Da ne mislim da je to moguće, ne bih bio ovde. Zdrav sam i spreman da radim i igram tenis što je bolje moguće", rekao je Nadal i dodao:

"Nemam od čega da se oporavim (osmeh). Stopalo mi je bolje i zato sam tu. Otvoreno sam govorio posle meča u Rimu. To što se desilo u Rimu dešava mi se često i na treninzima".

Iako je među njima, retko ko u ovom trenutku Nadala obeležava kao glavnog favorita za titulu.

"Da li sam ja favorit. Ne, daleko od toga. Ja sam jedan od kandidata. Kada sam bio favorit to me nije previše zanimalo. Danas, u petak, ja nisam favorit. Ali nikada ne znate šta može da se desi", objasnio je 35-godišnji Španac.

Što se tiče žreba koji je Rafu svrstao sa Đokovićem u četvrtfinalu i Alkarasom u polufinalu...

"Žreb? Mentalno to ne utiče na mene. Naravno da vidim da su tu jako dobri igrači. Ovo je Grend slem i ne znate šta može da se desi. Mnogo toga ima do tih mečeva na koje mislite...", ostao je prizeman osvajač 21 Grend slem titule.

Prokomentarisao je "Bik sa Majorke" i susret sa najboljom teniserkom planete, Igom Švjontek.

"Ona je trenutno bolja od svih. Stvarno je to nešto posebno, srećan sam zbog nje. Ona je dosta prirodna. Svi smo bili iznenađeni kada je trijumfovala ovde pre dve godine, a sada je nezaustavljiva. Hajde da je pustimo da igra", jasan je bio Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve