Vesti - Roland Garros 2022 -

"Novak je imao samo jednu stvar na umu"

Miša Zverev, brat nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva, izjavio je da je Novak Đoković "gladan uspeha" na Rolan Garosu.

Z.K.
Podeli
Foto: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI
Foto: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Zverev, koji je ove godine u ulozi stručnog komentatora Eurosporta zamenio Borisa Bekera, koji se nalazi u Londonu na odsluženju zatvorske kazne, impresioniran je Novakovim izdanjem na turniru u Rimu, koji je Srbin osvojio po šesti put.

U podkastu "Žuta loptica", Zverev je rekao kako je Novak postepeno napredovao proteklih nedelja.

"U Monte Karlu nije igrao dobro i rano je izgubio. Pre turnira je trenirao sa mojim bratom Sašom, izgledao je sporije nego inače. Ni udarci mu nisu bili dobro plasirani. Normalno je da ne viđate igrače iz vrha dalje kada rano izgube. Ipak, bio je na terenu još dan ili dva, na jednom od spoljnih terena i mogli ste da vidite da je u redu, da je gladan, da opet želi da unapredi igru. Ne zanima ga da li ima nekog da ga gleda, da li su u pitanju polufinala ili četvrtfinala. Nije deo toga. Nije ga bilo briga. Imao je jednu stvar na umu, morao je da napreduje. On je stvarno takav da poznaje svoje telo i svoju igru kao niko drugi", otkriva Zverev.

Kao jednog od glavnih kandidata za titulu mnogi ističu španskog tinejdžera, Karlosa Alkarasa.

"Kao ličnost on gotovo da je kopija Huana Karlosa Ferera. I on je bio broj jedan, osvojio je Grend slem i bio je čvrsto na zemlji, rezervisan, ponekad stidljiv, sa mnogo respekta ka drugima. Mislim da je Alkaras isti. Igra neverovatan tenis. Njegov tenis je interesantan jer pokušava da osmisli poen. Pokušava da usmeri razmenu tako da odigra ili viner ili štop, ili da izvuče nešto drugo iz rukava. Vrlo, vrlo interesantno", smatra Miša.

Stariji od braće Zverev kaže da će biti interesantno videti da li Alkaras može da se stilom nosi sa najboljim igračima.

"Veoma je rizično kada pokušavate da dobijete mečeve u tri seta tokom dve nedelje. To zahteva mnogo energije i radoznao sam da vidim da li ima taj neophodan kontinuitet. Naravno, Đoković i Nadal su daleko superiorniji od njega u tom aspektu".

Nije preskočio ni da se osvrne na Rafaela Nadala, koji će ići na 14. titulu u Bulonjskoj šumi.

"Možete da budete pozitivni i da imate snagu i energiju u svojoj glavi. Ali prvo, ta povreda rebara, pa onda stopalo, a ponekad i to da izgleda umorno na terenu. Ima previše problema koji često isplivavaju. To je kao auto koji ima problem na svakih nekoliko kilometara. Imam pomešana osećanja o Rafi ove godine. Ili će nas šarmirati kao i obično na šljaci u Parizu ili ćemo videti Rafu koji je umorniji nego inače, a to bi bila tužna stvar", zaključio je komentator Eurosporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.