Nadal o Đokoviću: Iskreno, baš me briga

Rafael Nadal kaže da mu uopšte neće smetati ukoliko Novak Đoković bude imao više Grend slem titula od njega.

Izvor: LN

Ponedeljak, 06.06.2022.

20:32

Nadal o Đokoviću: Iskreno, baš me briga
AP Photo/Jean-Francois Badias

Nadal je ove godine osvojio oba odigrana Grend slema – Australijan open i Rolan Garos – i došao do ukupno 22 titule, čime je pobegao Đokoviću i Federeru na +2.

"Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 Slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. Sa druge strane, 14 titula na Rolan Garosu... To je baš teško", rekao je Nadal za "CNN".

Tridesetšestogodišnji Španac ističe da želi da bude igrač sa najviše Grend slem titula u istoriji, ali...

"To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule. To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat",
jasan je Rafa. Jedna od tema intervjua bilo je i Nadalovo povređeno stopalo, koje je bilo "umrtvljeno" tokom većeg dela turnira.

"Nešto se posle pandemije dogodilo sa mojim stopalom. Često ne mogu da ublažim bol dovoljno da bih trenirao i igrao. Jedino što mogu je da prolazim kroz sve ove izazove. Oduvek ću imati želju da nastavim da se borim i gajiti ljubav prema ovoj igri. Oduvek sam želeo samo da nastavim da se borim. Verovatno sam zbog toga u poziciji u kojoj jesam danas", ispričao je Nadal.

Oko penzije je objavio dobre vesti za njegove navijače i ljubitelje tenisa.

"Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija (sa stopalom) ne popravi. Ne znamo šta može da se desi",
pomalo nedorečen ostaje Rafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: