Atletika
Izvor: B92 | , Beta |

Ljajić: Stadion u NP za ponos

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će Novi Pazar završetkom atletskog stadiona dobiti sportski objekat za ponos.

Komentari 6
Tanjug
Tanjug

"Ovo je nova pazarska lepotica, specijalizovana za atletiku, što je retkost u regionu. Za dva meseca dobićemo velelepni stadion. To je i pozivnica za buduće asove 'kraljice sportova'. Da bi se ravnopravno takmičili sa svetom, neophodna je odgovarajuća infrastruktura", rekao je Ljajić prilikom obilaska radova na atletskom stadionu u Novom Pazaru.

Na objektu čiju izgradnju finansiraju Grad Novi Pazar i Ministarstvo omladine i sporta postavljen je tartan, a očekuje se da uskoro bude završena i tribina.

"Drago mi je da se radovi privode kraju dok su još uvek sveži utisci sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Videli smo koliko je značaj atletike i sporta uopšte, ni jedna stvar ne može da privuče toliku pažnju", ocenio je Ljajić.

Predvidjeno je da se pored stadiona izgradi i manji hotel za smeštaj vrhunskih sportista, koji će u Novom Pazaru imati uslove da se spremaju za najveća takmičenja.

"Ovo nije objekat predvidjen za amatersko bavljenje sportom. Pokazali smo potencijal za ateltiku. Imali smo Amelu Terzić i Asmira Kolašinca u Riju, kao i još mnogo drugih atletičara koji su znali da nas obraduju i uveren sam da će tako biti i u budućnosti", kazao je Ljajić.

Ljajić, koji je i počasni predsednik Fudbalskog kluba Novi Pazar, rekao je da je sa druge strane prilično zabrinut za budućnost fudbalskog superligaša iz tog grada i da je glavni razlog besparica.

"Novim Zakonom o sportu, čak i da postoje finansijske mogućnosti, a to nije slučaj, grad za potrebe jednog kolektiva ne može izdvojiti više od 20 odsto sredstava ukupno namenjenih sportu. Plašim se da Novi Pazar ne doživi sudbinu svih onih klubova koji su zavisili od lokalnih samouprava, poput kragujevačkog Radničkog 1923 ili Jagodine", upozorio je Ljajić.

On je naveo da bi mu bilo žao da se to dogodi zbog svega što je uradjeno u poslednjih pet godina.

"Pazar zbog nedostatka novca ima najslabiji tim u poslednjih nekoliko godina, sa Enverom Alivodićem kao jedinim vrhunskim igračem. Neophodna je finansijka stabilizacija. Ako izostane pomoć svih ljubitelja fudbala, biće jedan od glavnih kandidata za ispadanje. Svi koji vole fudbal, treba da odluče treba li im superligaš ili ne", zaključio je Rasim Ljajić.

prethodna strana 1 / 20 sledeca idi na stranu