Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

18:45

"Bila bi tragedija da Hrvatska nije prošla grupu"

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa smatra da bi bilo tragično da ta selekcija nije prošla u osminu finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

"Vatreni" su remizirali sa Belgijom u poslednjem kolu grupe E (0:0), a u završnici susreta Romelu Lukaku imao je velike prilike da ih kazni za ranije promašaje.

"Za mene lično bila bi tragedija, jer smo dve godine na visokom nivou, igramo veoma dobro i bila bi tragedija da nismo prošli grupu", rekao je Sosa.

Bruno Petković, koji je u 64. minutu zamenio Marka Livaju, očekivao je ovakav meč.

"Očekivali smo tešku utakmicu, ali naš primarni cilj je ispunjen, bitno nam je bilo da prođemo grupu, naravno, to smo očekivali po kvalitetu koji posedujemo, to smo ispunili i sad idemo da se odmorimo. Iza nas je energično prvo poluvreme, znali smo da im trebaju tri boda, ali nismo se mi povukli, tražili smo igru, tražili smo prilike jer smo znali da ako se budemo branili 90 minuta neće dobro proći. Videli smo koliko je Romelu Lukaku opasan i kvalitetan igrač koji je i kod njih doneo promenu na terenu. Nakon jednog odličnog početka, malo dok smo pohvatali linije i većinu njihovih igrača uspjeli kontrolirati. Drugo poluvreme nije potrebno komentarisati, sve ste videli", rekao je Petković.

Hrvatska će u osmini finala igrati najverovatnije protiv Španije, naravno ukoliko ona ostane na prvom mestu u grupi E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve