Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.11.2022.

10:55

Kramarić: Svetsko će goreti

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić rekao je da njegova ekipa na Svetskom prvenstvu u Kataru može da ponovi rezultat iz Rusije

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kramarić: Svetsko će goreti
Foto: Profimedia

Kramarić je istakao da je najvažnije da prvo prodje grupu.

"Za mene je ovo drugo Svetsko prvenstvo, svi smo motivisani i spremni. U životu, pa tako i u fudbalu treba malo sreće. Imamo kvalitetan sastav, super smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare u Dohi, prenosi agencija Hina.

"Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije, ali najvažnije je da prođemo grupu", dodao je on.

Napadač Hofenhajma je za Hrvatsku na velikim takmičenjima debitovao na Evropskom prvenstvu 2016, a potom je igrao na Mundijalu u Rusiji 2018, kao i na prošlogodišnjem šampionatu Evrope.

Za nacionalni tim je u 74 nastupa postigao 20 golova, od čega 15 pod vođstvo selektora Zlatka Dalića.

Dalić je pre nekoliko dana izjavio da je Kramarić sazreo i da je više fokusiran na poziciju na kojoj igra.

"Sigurno da svakom igrači znači podrška trenera, to je vrlo važna stavka u odnosu trenera i igrača. Motivisam sam, nisam opterećen i nadam se da ćemo se kasnije radovati dobrim rezultatima", kazao je 31-godišnji napadač.

Kramarić je dodao da je očekivao i teže vremenske uvjete u Dohi.

"Solidno smo se prilagodili, zna i neki vetar da dune. U glavi smo spremni, vreme i uslovi neće biti problem. Možda ćemo se i prehladiti od klimatizovanih stadina", rekao je on.

Svetsko prvenstvo dolazi u neobičnom, zimskom terminu, što je za napadača nemačkog kluba odličan termin.

"Super je tajming, jer do sada su velika takmičenja uvek bila na kraju sezone. Igrači u ovom trenutku nisu umorni, svi će pucati od energije. Svetsko će goreti", rekao je on.

Kramarić je otkrio i svog favorita na turniru.

"Lionel Mesi je najbolji igrač koji je ikada kročio na teren. Iz tog razloga navijam za njega, ali mislim da će to biti Brazil",
rekao je Kramarić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, aktuelni vicešampioni sveta, takmičenje u Kataru počinje u sredu utakmicom protiv Maroka. U Grupi F su još i Belgija i Kanada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve