Australija – zalutali "kenguri"

U grupi sa Francuskom, Danskom, pa čak i Tunisom, teško je zamisliti da Australija može bilo čemu da se nada.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

20:22

Australija – zalutali
Foto: Profimedia

Ekipa Grejema Arnolda se provukla kroz kvalifikacije u kojima je nekako izborila meč baraža u kom su igrali sa Peruom.

"Kenguri" su bolje izvodili penale i tako osigurali put u Katar, a Arnold je pred izvođenje jedanaesteraca povukao smeo potez i umesto Meta Rajana među stative postavio Endrua Redmejna.

Kao da je predosetio dodatni sunovrat jednog od najpoznatijih imena na spisku ove reprezentacije koji više ni u Kopenhagenu ne može da bude prvi golman ispred pitomca Liverpulove škole Kamila Grabare.

Davno su prošla vremena "zlatne" generacije iz 2006. i ekipe sačinjene od igrača poput Marka Švarcera, Tima Kejhila, Breta Emertona, Marka Viduke, Harija Kjuela, Marka Brešana i mnogih drugih. Trenutno nemaju niti jedno ime koje može da se poredi sa ovim, tako da će bilo koji osvojeni bod, kamoli nešto više od toga, biti iznenađenje.

O sunovratu Australije dovoljno svedoči i činjenica da su u nedostatku napadača morali da naturalizuju osrednjeg Urugvajca Bruna Fornarolija koji nastupa u australijskom šampionatu.

Arnold preferira (ili je pre primoran) da igra u formaciji 4-1-4-1 gde mu sve zavisi od Erona Muja, igrača Seltika koji mora da drži vezni red pod kontrolom. Videćemo i da li će na spisku biti nekadašnji štoper Crvene zvezde Miloš Degenek.

Raspored
22. novembar, 20.00 Francuska – Australija
26. novembar, 11.00 Tunis – Australija
30. novembar, 16.00 Australija – Danska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: