Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 14.05.2023.

18:15

Teodora Vukojević osvojila peto mesto u trostavu na Svetskom kupu u Bakuu

Teodora Vukojević osvojila je peto mesto u takmičenju malokalibarskom puškom iz trostava poslednjeg dana Svetskog kupa u streljaštvu, koji je održan u Bakuu.

Izvor: SN

Autor: SN

Teodora Vukojević osvojila peto mesto u trostavu na Svetskom kupu u Bakuu
Foto: Streljaèki savez Srbije

Teodora Vukojević (20) je u Bakuu postigla najveći uspeh u karijeri u pojedinačnim disciplinama na Svetskim kupovima.

Vukojevićeva je prvo u eliminacijama osvojila 21. mesto i plasirala se u kvalifikacije, dok je Ivana Anđušić Maksimović pogodila krug manje za 23. poziciju.

"Ispod crte" ostale su Andrea Arsović na 39. i Sanja Vukašinović na 43. poziciji.

Vukojevićeva je sa 580 krugova zauzela peto mesto u kvalifikacijama i obezbedila sebi mesto u finalu, dok je Ivana Andušić Maksimović osvojila 56. poziciju. Vukojevićeva je na kraju u finalu osvojila peto mesto.

Srbija je na SK u Bakuu osvojila jedno srebro, koje je izborio miks Zorana Arunović/Damir Mikec. Sem Vukojevićeve, u pojedinačnom finalu gađao je i Damir Mikec, koji je zauzeo osmu poziciju vazdušnim pištoljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

2 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu