OKS fokusiran na Tokio 2020, ali već planira i Pariz 2024.

U četvrtak je održana XXIII sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Image
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Image

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Srbiji i poštujući važeće Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, a saglasno preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta, današnja sednica je održana putem konferencijske video veze.

Na početku sednice učesnicima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković koji je izvestio sve članove Izvršnog odbora da je Olimpijski komitet Srbije kao nacionalni koordinator u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizovao Evropsku nedelju sporta u okviru koje je u 25 gradova održano preko 80 sportskih i edukativnih događaja u kojima je učešće uzelo preko 20.000 građana.

Ova manifestacija je pokrenuta od strane Evropske komisije, a u našoj zemlji održava se treći put.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

Takođe, usvojena je i inicijalna lista kategorisanih sportista u okviru novoformiranog programa "Olimpijske nade – Pariz 2024" koji ima za cilj praćenje i finansiranje sportskih programa talentovanih sportista – kandidata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U okviru zimskog olimpijskog programa usvojeni su kriterijumi za kategorizaciju sportista u programu "Olimpijski program Peking 2022", kao i interni kriterijumi OKS za kvalifikovanje sportista na predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.