Nova vest
Olimpizam

Sreda, 18.03.2020.

10:50

"Teško će se Olimpijske igre održati" VIDEO

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, pričao je na TV Prva o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: PT

Autor: PT

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Iako su veliki događaji, poput Evropskog prvenstva i Kope Amerike, odloženi za 2021. godinu, čelni ljudi MOK-a i dalje ne odustaje od namere da se Igre održe.

Maljković kaže da ga ne iznenađuje ovakva odluka i da njom samo kupuju vreme.

"Očekivao sam odluku ovoga tipa. Tomas Bah je jako dobro situiran i informisan čovek, koji ima veze sa predsednicima država u svetu. Dobar je prijatelj sa Angelom Merkel i defakto nije definitivno potvrđeno juče da će se Olimpijske igra održati. Situacija se prati, postoji kontinuitet rada u MOK-u, to je ozbiljna organizacija koja ima 206 zemalja i oni ustvari tim svojim 'komunikeom' kupuju vreme", rekao je Maljković gostujući na TV Prva.

Iskusni srpski sportski radnik kaže da će se za trideset dana više znati:

"Posle mesec dana će biti jasnije da li će uopšte moći da se organizuju Oi. Mi danas poslepodne imamo video konferenciju sa čelnicima MOK-a po tom pitanju".

bi trebalo završiti sezonu?

Košarkaška reprezentacija Srbija treba da odigra kvalifikacioni turnir za OI u junu, međutim ako pandemija potraje pitanje je da li ćemo igati i u kom sastavu:

"Kada je košarka u pitanju, mi smo računali da će u junu mesecu moći da učestvuju svi naši veliki igrači. Jokić, Bogdanović, Teo i tako dalje, Micić pogotovo... Međutim ako se produži sezona to je praktično nemoguće".

Maljković na kraju ističe da će se, po njegovom mišljenje, Igre teško održati:

"Pre neki dan sam razogovarao sa našim ambasadorom u Tokiju. Ispitivanje javnog mnjenja je nedvosmisleno – 66 odsto Japanaca je protiv, a 23 za. Iako njihov premijer kaže da imaju podršku G7, najjačih zemalja na svetu, ali predsednik SAD je rekao da OI treba pomeriti. Jedan je opšti haos po svim ekonomskim-sportsko-etičkim pitanjima. Po mom ličnom mišljenju biće teško da se održe Igre ako ova pandemija potraje, a po svemu sudeći potrajaće", zaključio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

13 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

15 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu