Rusi priznali: Imamo problema sa dopingom

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev priznao je da postoji problem dopinga u ruskom sportu.

Izvor: B92 Rusija
Podeli
Photo by Pool/Getty Images
Photo by Pool/Getty Images

Svetska anti-doping agencije (WADA) je zabranila ruskim sportistima učešće na svim krovnim međunarodnim takmičenjima na četiri godine.

"Nemoguće je ignorisati odluku WADA koja se tiče naših sportista. Neću sada sprovoditi detaljnu analizu, ali nedavno sam u jednom intervjuu rekao da je u konkretnom slučaju očigledno da i na ruskoj strani postoje problemi s dopingom i to se ne može poreći", rekao je Medvedev, a prenosi TAS.

Istovremeno, Medvedev je kritikovao stav koji svet ima prema Rusiji.

"Činjenica da se ovakve odluke ponavljaju, a često su na udaru sportisti koji su već bili kažnjeni, na ovaj ili onaj način, da ne govorim o nekim drugim stvarima, pokazuje da je reč o nastavku antiruske histerije, koja je već hronična".

WADA je odlučila da kazni ruske sportiste zbog manipulisanja laboratorijskim podacima, to znači da ruski sportisti pod zastavom svoje zemlje neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru dve godine kasnije.

Rusi će moći da nastupe na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se sledeće godine održava u 12 zemalja "Starog kontinenta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.