Kragujevac i Zlatibor za kraj Igara, u julu sledi veliko finale

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije je stigao do svog cilja, a to je da su Igre u maju i junu održane u 25 gradova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM/ Slobodan Đurić
Foto: SIM/ Slobodan Đurić

Poslednji u nizu bili su Zlatibor u četvrtak i Kragujevac u subitu.

Na Zlatiboru spektakularno otvaranje Igara odigralo se na Kraljevom Trgu. Veliki broj prisutne dece iz Čajetine, Prijepolja, Bajine Bašte, Mačkata, Šljivovice i drugih mesta pozdravila je šarmantna Marija Jeremić (pomoćnik predsednika opštine Čajetina), koja im je poručila da su oni budućnost u svojim mestima i da su Sportske igre mladih predivna manifestacija koja zbližava mlade u reguionu.

Foto: SIM/ Slobodan Đurić
Foto: SIM/ Slobodan Đurić

Ona je od Ivane Jovanović, prve dame Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije dobila plaketu, za promociju Igara u Zlatiborskom okrugu. Na ceremoniji otvaranja bili su i Mirko Petrović (generalni sekretar Sportskog saveza Čajetina) i Nemanja Kutlešić (koordinator Igara na Zlatiboru) koji su potvrdili da su odlični sportski radnici i Igre su održane u sjajnoj atmosferi.

“Deco, vi ste naša budućnost. Jako je važno da negujete svoja prijateljstva, da poštujete svoje drugove i da se družite, jer samo ćete vi pomoći jedni drugima. Uživajte u detinjstvu, to je najlepši period u vašem životu i budite zaista ponosni što ste deo ovako lepe i, sigurna sam, jedne od najmasnovnijih manifestacija koja okuplja decu. U ime opštine Čajetina veliko hvala Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih na priznanju koje su nam dodelile“, rekla je Marija Jeremić.

Foto: SIM/ Slobodan Đurić
Foto: SIM/ Slobodan Đurić

Da bi Igre mogle da počnu, zakletvu prijateljstva u ime takmičara položila je Aleksandra Ružić, članica smučarskog kluba Zlatibor. Baklju je, na sveopšte oduševljenje okupljenih mališana unela Anica Ninčić, odbojkašica OK Zlatibor, koja je sa svojim timom već predstavljala našu državu na superfinalu u Splitu, prošle godine.

Nakon što je plamen prijateljstva zasijao i sa jedne od naših najlepših planina, počela su i takmičenja na zlatiborskim terenima u okviru Studentskog odmarališta Ratko Mitrović.

Foto: SIM/ Slobodan Đurić
Foto: SIM/ Slobodan Đurić

Kragujevac je bio poslednji grad u nizu ovogodišnjeg karavana Igara. Hala SC Park, u subotu je bila prepuna učesnika, ali i roditelja. Igre su otvorili Nikola Urošević (pomoćnik gradonačelnika Kragujevca), Dragan Đorđević (predsednik saveza za školski sport Kragujevca), Dragan Sretenović (koordinator SIM Srbije za šumadijski okrug), Ivana Jovanović, Zorica Mijatović i Marija Vidakovič Mihajlović (predstavnici SIM Srbije). Baklju prijateljstva u halu su uneli basketaši Danilo Labović, Boris Ristić i Stefan Marković, zajedno sa stonoteniserom Matejom Šujicom, koji je prošle godine osvojio zlato na Igrama u Splitu. Plamen je upaljen i ovacije su se čule halom.

“Predivno je kada vidite na jednom mestu toliko radosne dece, od kojih bi neka deca želela da se oprobaju i u više sportove. Igre su tu za njih i ono što već svi znaju, ovde su svi pobednici. Bravo i za Kragujevac, kao i za ostale gradove. Učinićemo sve da Državno finale u Beogradu, svima ostane u nezaboravnom sećanju. Vidimo se u julu u glavnom gradu Srbije“, poručila je Ivana Jovanović. Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Foto: SIM/ Slobodan Đurić
Foto: SIM/ Slobodan Đurić

Posebnu zahvalnost organizatori upućuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, sponzorima kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije, bez čije pomoći ne bi mogle da se organizuju ovako dobre Igre, za radost dece Srbije.

Pobednici u sportovima koji su bili na programu Igara u svim gradovima obezbedili su plasman na Državno finale, koje startuje 23. jula u Beogradu. U hotelu M će po tradiciji 22. jula predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije i nacionalnih saveza, obaviti žreb za devet sportova. Portal B92, koji je ponosni medijski partner SIM Srbije, izveštavaće i sa ovog skupa, kao i iz Splita. Pobednici po sportovima plasiraće se na Međunarodno finale u Split, gde će se srpski predstavnici družiti i nadmetati sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.