Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 14.02.2019.

17:08

Doping testiranje u Severnoj Koreji ispod standarda

Svetska anti-doping agencija (WADA) saopštila je da program doping testiranja u Severnoj Koreji nije u skladu sa međunarodnim standardima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Doping testiranje u Severnoj Koreji ispod standarda
Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Ta presuda baca sumnju na to kako su sportiski Severne Koreje do sada testirani, dok Međunarodni olimpijski komitet istražuje mogućnost da se oformi kombinovani tim Severne i Južne Koreje za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

WADA je navela da će se o problemima raspravljati na sastanku MOK sa sportskim i državnim zvaničnicima Severne i Južne Koreje.

Bez preciziranja detalja, WADA je navela da je Komitet anti doping programa Severne Koreje izgubio akreditacije zbog "neusklađenosti u vezi sa primenom programa testiranja".

Severna Koreja nije osporila odluku, nakon što je propustila rok od četiri meseca da unapredi svoj program.

Doping kontrole će sada biti pod nadzorom Anti doping agencije Kine na račun Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve