Sportske igre mladih održane na Zlatiboru

Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju održane su na Zlatiboru, na Kraljevom trgu, uz učesće velikog broja mališana i građana.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Otvaranju je prisustvovao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je pohvalio trud organizatora i poručio deci da novac ne bi trebalo da im bude osnovni motiv za bavljenje sportom, već druženje i zdrav život.

"Činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar, a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod kuće. Poručio sam im da bi osnovni motiv njihovog bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac", rekao je Stamatović na otvaranju.

Prisutnima se obratila i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović koja je izjavila da je zadovoljna saradnjom sa predstavnicima organa lokalne samopuprave, za koje je rekla da su prepoznali značaj sporta.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

"Veliko interesovanje dece samo po sebi govori da se o Igrama čuje i da se Igre vole. Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave Čajetine i drago mi je da su prepoznali ono što mi želimo da radimo imajući u vidu da je ovde prioritet drugarstvo kroz sport. Kod nas pobeda nije prioritet, ona je sastavni deo svega, od osmeha, radosti, takmičenja do sticanja novih prijateljstava. Pobednici ostaruju put u Beograd, na veliko državno finale, gde će se besplatno družiti sa vršnjacima iz cele Srbije", rekla je Jovanovićeva.

U okviru Sportskih igara mladih, takmičari (rodjeni 2003. godine i mladji) su se nadmetali u šest disciplina - malom fudbalu, ženskoj odbojci, uličnom basketu, stonom tenisu šahu i igri "izmedju dve vatre".

Podsetimo, Sportske igra mladih su podražane od strane velikog broja institucija, medju kojima i Vlada Republike Srbije, Evropski parlament, Vlada Ruske Federacije, Međunarodni olimpijski komitet, Svetska fudbalska federacija, Premijer liga Engleske, Svetska rukometna federacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.