Nova vest
Odbojka

Petak, 01.09.2023.

19:32

Nepobedive i kad ne ide: Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Nepobedive i kad ne ide: Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!
Foto: Profimedia

Igračice Đovanija Gvidetija su u polufinalu, igranom u Briselu, bile bolje od Holandije u četiri seta – 3:1.

Nakon nešto više od dva sata igre, po setovima je bilo 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 29 poena, dok su Lozo i Buša dodale po 11.

Sedmo polufinale u nizu, osmo ukupno. Po šesti put će igrati u finali, baš kao što su i pre dve godine kada su poražene protiv Italije. Vreme je da to promene.

Srpske odbojkašice su sjajno otvorile meč, toliko dobro da se činilo da Holandija neće biti ni približno onako jak protivnik koliko se očekivalo. Prijem je funkcionisao savršeno, pa je i igra Srbije izgledala daleko bolja nego što krajnji rezultat prvog seta sugeriše (25:21).

Iznenadio je Gvideti pa u startnu postavu nije uvrstio Maju Ognjenović, ali nije to koštalo našu reprezentaciju. Štaviše, uhvatio je "lale" nespremne.

Pomalo su se i opustile naše igračice u nastavku, pa je Holandija stigla do velike prednosti u ranoj fazi drugog seta. Čitav taj period igre se pretvorio u uzaludan pokušaj naše reprezentacije da uhvati rezultatski priključak, što na kraju nisu uspele (15:25).

Imala je Holandija prednost i u trećem setu i smešio se potpuni preokret. Nije ovo bilo veće Tijane Bošković, ali ono što je važnije jeste da je Srbija pokazala da može da slavi protiv najjačih ekipa i kada ona ne briljira.

Sve je bilo protiv Srbije. Hplandija je dominirala na servisu, prijem Srbije je bio poljuljan, a sa ulaskom Maje Ognjenović se sve menja. Na servis Jovane Stevanović je nanizano pet poena koji su doneli preokret u trećem delu igre kada je naizgled "prelomljen" ovaj susret.

Naravno da se Holanđanke nisu predavale. Naprotiv, ponovo su one bile te koje su imale prednost tokom većeg dela odlučujućeg seta.

Popularne "lale" bi se odvojile na dva-tri poena, naše devojke bi izjednačile i onda opet iznova. Na 19:19 došlo je do greške Holanđanka, Srbija je povela i odatle nije bilo povratka u meč koji je rutinski završen u korist aktuelnih vicešampionki na kontinentalnom takmičenju.

Srbija će finale igrati u nedelju i to protiv Turske čiji je selektor Danijele Santareli, bivši šef struke našeg nacionalnog tima.

Uz to i Đovano Gvideti je bivši selektor Turske. Tajni u nedelju neće biti...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu