Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.09.2023.

08:53

Treći Nikola je "previše" za NBA: Topić na meti skauta preko Atlantika VIDEO

Nikola Topić, košarkaš Mege na pozajmici iz Zvezde, sjajnim partijama u dresu novog kluba je skrenuo pažnju na sebe u NBA svetu.

Izvor:

Autor:

Treći Nikola je
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Vodeći draft analitičar Džonatan Givoni se osvrnuo upravo na njegove nastupe u Superkupu ABA lige gde je Mega zauzela peto mesto pobedom nad Zadrom (101:78).

Topić je bio lider u pobedama nad Cedevitom i pomenutim hrvatskim predstavnikom, a upravo su te dve partije probudile interesovanje za njega sa druge strane Atlantskog okeana.

"Nikola Topić je sjajno započeo sezonu u Megi u Superkupu ABA lige sa 48 poena i devet asistencija u 61 minut na parketu u prethodne dve utakmice, obe pobede. Srpski plejmejker je elitni igrač u pik end rolu", napisao je Givoni u opisu videa sa isečcima Topićevih najboljih poteza.

Jedan od kandidata za sastav selektora Svetislava Pešića za nedavni Mundobasket je protiv Zadra ima 27 poena, četiri asistencije i tri skoka uz četiri ukradene lopte, pre toga protiv Cedevite 21 poen, pet asistencija i dva skoka.

Igrao je i protiv Partizana kada je iz igre šutirao samo 1/7 za šest poena, pored čega je imao devet skokova i pet asistencija.

Na Givonijevu objavu je stigao veliki broj komentara, a mnogi su se ticali njegovog imena koje deli sa još dvojicom srpskim košarkaša u NBA – Jovićem i Jokićem. Neki su istakli da je ime Nikola u Srbiji ekvivalent Džejlenu u SAD, dok drugi smatraju da je trojica Nikola "previše".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu