Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.01.2023.

15:45

Rivers objasnio zašto je Karija najteže čuvati – zbog sudija VIDEO

Ostin Rivers, košarkaš Minesote Timbervulvs, rekao je da je najteže čuvati Stefa Karija, iz razloga što sudije dosta dopuštaju Golden Stejt Voriorsima.

Izvor: B92

Autor:B92

Rivers objasnio zašto je Karija najteže čuvati – zbog sudija VIDEO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Rivers je u intervjuu za Ringer istakao Karija za igrača kojeg mu je bilo najteže čuvati, a potom je i objasnio zašto:

"Stefu nijedan košarkaš nije blizu. Ne smete da ga pipnete, sviraju mu svaki kontakt. Plus celu utakmicu saigrači mu postavljaju nelegalne blokove, a sudije ne žele da dosude faul u napadu iz razloga što liga želi da Kari što više šutira za tri", rekao je Rivers.

Kari je najbolji šuter svih vremena, rekorde koje je postavio teško će se ikada oboriti, ali ovo što priča Rivers ima smisla, pošto je dobro poznato kakve blokove postavlja Drejmond Grind, odnosno u prošlosti Endru Bogut, Zaza Pačulija, Dejvid Li i drugi...

I naravno ne samo oni, igra Voriorsa je takva da svi sve rade u napadu, pa tako Stef često dobija blokove i od nižih košarkaša, a baš kao što je Rivers rekao, često su oni nelegalni, odnosno dolazi se do pomeranja tokom postavljanja bloka, što ne sme da se radi.

Ipak, arbitri to ne sude kao faul, barem ne sude Voriorsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu