Nova vest
Košarka

Petak, 31.07.2020.

09:15

Gober prekinuo NBA, pa je nastavio kao "meč-viner" VIDEO

U prvom NBA meču posle više od četiri meseca pauze, Juta je posle velikog preokreta savladala Nju Orleans 106:104.

Izvor: SS

Autor: SS

Gober prekinuo NBA, pa je nastavio kao
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Prve poene još od prve polovine marta postigla je Juta i to niko drugi do Rudi Gober, nakon čijeg je pozitivnog kovid-19 testa liga odmah prekinula sezonu.

Juti će u Orlandu mnogo nedostajati Bojan Bogdanović, ali su "džezeri" uspeli da prokrenu 16 poena zaostatka s kraja druge četvrtine.

NBA na TV B92
Subota, 19.00
Denver Nagets – Majami Hit


Zajon Vilijamson je bio pod znakom pitanja pred početak ovog meča, ali je ipak igrao, pa potom postigao prvih pet poena za svoj tim.

Igralo se u serijama, uglavnom, a u poslednja tri minuta Juta nije dala koš i prvi kvartal uzimaju Pelikani sa 26:23.

Pročitajte još NBA se vratio – "Kralj" Džejms srušio Kliperse

U nastavku su se raspucali izabranici Alvina Džentrija, pogodili su neke teške i važne šuteve, dok se Juta mučila sa realizacijom i zbog toga je Nju Orleans na poluvremenu vodio sa 60:48.

Pelikani su dvocifrenu prednost uspešno održavali tokom narednih 12 minuta košarke, a u poslednjoj deonici ulaze u problem i Juta to maksimalno koristi.

Posle šest poena Jute usledio je odgovor, a uglavnom se dešavalo da na nekoliko koševa Jute vidimo jedan Pelikana i prednost se tako topila.

U poslednji minut se ušlo sa 102:102, a onda Donovan Mičel pogađa oba slobodna bacanja, potom Ingram daje svoja u penal završnici i "tačku na i" stavlja čovek koji je dao prve poene, Rudi Gober sa dva slobodna bacanja.

U pobedničkoj ekipi, Klarkson je imao 23 poena, po 20 Mičel i Konli, a Rudi Gober 14 uz 12 skokova.

Ingram je sa 23 poena (7/20) i skokova predvodio Nju Orleans, 21 je postigao Redik, 20 Holidej, a 13 Vilijamson.

Očajno šutersko veče imao je Lonzo Bol sa samo 4 poena (2/13) uz 7 asistencija (jedna u drugom poluvremenu) i 6 skokova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu