Legende na Tašmajdanu

Čestitke za organizaciju Mediteranskog kupa u skokovima u vodu stižu sa svih strana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SSVS
Foto: SSVS

Sve su ulepšali "Orlići" sa četiri bronzane medalje i trećim mestom ženskog tima u ekipnom plasmanu.

U konkurenciji deset reprezentacija, među kojima su Italija, Grčka, Španija, Francuska i Hrvatska, a kao gosti nastupili selekcija Rusije i tim iz SAD to je veliki uspeh.

Savez za skokove u vodu Srbije je uz to imao čast da ugosti brojne sportske legende. Član kuće slavnih Klaus Dibiasi je bio delegat LEN-a na takmičenju.

Foto: SSVS
Foto: SSVS

Krepki 71-godišnjak je u karijeri osvojio čak 19 medalja na najvećim takmičenjima. Obeležio je jednu deceniju u skokovima sa po tri zlatne olimpijske i evropske medalje i dve titule svetskog prvaka. Svi su želeli fotografiju sa njim i Italijan je svima sa osmehom izlazio u susret.

"Raduje me što sam deo ovako uspešnog takmičenja i ponovo u Beogradu. Na bazenu u Košutnjaku 1973. godine sam osvojio titulu svetskog prvaka na tornju i srebro sa daske tri metra",
podsetio je Dibiasi.

Među trenerima bilo je još osvajača olimpijskih medalja kao Tomas Dimis koji je obradovao Grčku na Igrama u Atini, Italijan Markoni je takođe sa odličjem, Rinaldi je bio evropski prvak ...

Foto: SSVS
Foto: SSVS

Sigurno je među 70 juniora i kadeta bilo i budućih velikih šampiona. To se pre svega odnosi na kadetski tim Rusije koji je po kvalitetu izjednačen sa italijanskim juniorskim čiji su članovi listom bili između četvrtog i desetog mesta na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

"Zbornaju komandu" su predvodili renomirani treneri Postnikov, Kulemin, Širokova, Belevtčeva i Nedosekina što dovoljno govori o perspektivi ruskog tima.

Veliku pomoć pružile su i naše sportske legende. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković svečano je otvorio takmičenje, a podrška ministra za sport Vanje Udovičića i gradskog sekretara za sport Dragane Belojević je bila ključna da Beograd organizacijom, kvalitetom i brojem učesnika nadmaši prethodna takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.