Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 27.07.2017.

08:38

Amerikanci rekordom do prvog mesta

Američka mešovita štafeta postavila je danas novi svetski rekord u trci četiri puta 100 metara mešovitim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Amerikanci rekordom do prvog mesta
Getty images

Štafeta u sastavu, Mat Grevers, Lili King, Kejleb Dresel i Simon Manuel je trku završila za tri minuta, 38 sekundi i 56 stotinki.

Srebrnu medalju osvojila je štafeta Australije sa vremenom 3:41,21 minuta i tako postavila rekord Okeanije, dok su bronzanu medalju podelili Kanada i Kina, koji su trku završili za 3:41,25 minuta.

Nešto ranije danas Italijan Gabrijele Deti osvojio je zlatnu medalju u trci na 800 metara slobodnim stilom, dok je srebrna medalja pripala Poljaku Vojćehu Vojdaku, bronzanim odličjem okitio se Italijan Gregorio Paltrinieri.

U trci na 50 metara prsno zlatnu medalju osvojio je Britanac Adam Piti. On je trku završio za 25,99 sekundi i tako došao do svog drugog zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Srebrnu medalju, u vremenu 26,52, osvojio je Žoao Gomeš iz Brazila, dok je bronzu osvojio južnoafrikanac Kamerom Van der Burg sa osam stotinki lošijim vremenom od Gomeša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu