Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 21.02.2021.

12:40

Završene dve nedelje priprema u Turskoj

Naši najbolji kajakaši i kajakašice završili su prve dve nedelje priprema u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Završene dve nedelje priprema u Turskoj
Foto: Kajakaški savez Srbije

Selektor našeg tima, Pavle Jovanov, zadovoljan je tokom priprema.

Naše reprezentativce ove godine očekuju tri velika takmičenja: kontinentalni i svetski šampionat i Olimpijske igre. Osim toga, srpski takmičari će imati dve prilike da izbore dodatne kvote za Tokio. Prvu priliku imaće već sredinom maja u Segedinu.

"Drago mi je što smo uspeli ove godine da na pripreme u Tursku doputujemo u velikom broju i pored nezgodne epidemiološke situacije, pre svega zahvaljujući pomoći Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Ono što mene kao selektora raduje jeste što je atmosfera u ekipi odlična što je veoma važno jer nas očekuje dugačka sezona", naglasio je selektor Pavle Jovanov.

Naše reprezentativce ove godine očekuje veliki broj takmičenja sa vrhuncem na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Osnova ovogodišnjeg kalendara jesu tri velika takmičenja: Prvenstvo Evrope, šampionat sveta i, naravno, Olimpijske igre koje smo čekali i prošle godine. Ove godine je mnogo manje neizvesnosti nego prošle jer znamo da će takmičenja biti. Samim tim želja naših takmičara, ali i svih u stručnom štabu je veća. Jako mi je drago što svi rade punom parom i što se ne štede", zadovoljan je selektor.

Na ovogodišnjim pripremama osim prekaljenih takmičara u Turskoj se nalaze i neke nove nade našeg kajaka.

"Posebno mi je drago što smo ove godine naš tim pojačali članovima razvojnog tima jer mislimo i na podmladak i sada pravimo reprezentativce koji će u narednim godinama braniti boje naše zemlje, nadamo se, jednako uspešno kao i sadašnja generacija", naglašava selektor Jovanov.

Osim kraćeg zahlađenja koje je trajalo svega nekoliko dana, vreme na pripremama za sada odlično služi naše reprezentativce.

"Ovo je period u kojem odrađujemo osnovne, bazične, pripreme i s obzirom da je februar postoji mogućnost da vreme bude nešto lošije, sa čim su naši takmičari upoznati s obzirom da ovde dolazimo dugi niz godina. Za sada nas vreme služi tako da takmičari mogu da izveslaju sve dugačke deonice koje su planirane. S obzirom da sada gradimo osnovu za ovu godinu, pripreme osim veslanja podrazumevaju i naporne treninge kako u teretani, tako i treninge izdržljivosti", dodao je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d