Švajcarska - Južna Koreja (21h)

Izvor: Sonja Nikèeviæ

Petak, 23.06.2006.

12:05

Default images

Vreme Švajcaraca tek dolazi. Reprezentacija koju vodi iskusni stručnjak Jakob Kun obiluje mladim fudbalerima koji su već postali uzdanice najjačih evropskih klubova. Sa druge strane je Južna Koreja, selekcija koja je zenit dostigla pre četiri godine plasiravši se u polufinale Mundijala.

Ali selektor Dik Advokat se odlučio da i u Nemčaku povede veliku većinu igrača na koje je računao njegov zemljak Gus Hidink.

Ove dve ekipe odlučiće večeras u međusobnom okršaju ko ide u osminu finala. Pošto niko ne sumnja da će Francuzi savladatai Togo, situacija je jasna: Švajcarskoj odgovara i remi, dok Korejci moraju da pobede.

Ne vidim zašto ne bismo takmičenje u grupi G završili na prvom mestu. Mnogi od nas već godinama igraju u jakim ligama, imamo velike uspehe na reprezentativnom planu iza sebe i smatram da smo favoriti. Ako ponovimo igre iz 2002. godine, sve je moguće – optimista je najpoznatiji igrač Korejaca, vezista Mančester Junajteda Park Đi Sung.
Dok se Azijati uzdaju u iskustvu, Evropljani se uzdaju u mladost njihovih fudbalera. Švajcarska će, uz Austriju, za dve godine biti domaćin Evropskog prvenstva i ovaj tim je formiran upravo da bi na tom takmičenju dostigao maksimum.

Kada sam se prihvatio posla preda mnom je postavljen samo jedan cilj: da stvorim ekipu koja će na Evropskom šampionatu stići daleko. Sad svi od mene traže da već u Nemačkoj dovedem ekipu do velikog uspeha, učiniću sve da ispunim želje navijača.kaže selektor Sajdžija Jakob Kun

I Kun i njegov kolega Advokat bili su proteklih dana pod velikim pritiskom medija. Od selektora Švajcarske traženo je da šansu od starta, pored Fraja, pruži Hakanu Jakinu, koji je blistao u drugom poluvremenu protiv Togoa.

Sa druge strane, Advokatu se preporučuje da konačno u startnu postavu stavi iskusnog Džunga Hvan Ana, čoveka koji je doneo preokret i protiv Togoa i protiv Francuske.

Ostaje da se vidi da li će ova dvojica iskusnih trenera ostati pri svojim stavovima, ili će, ipak, poslušati savete. Večeras će u Kelnu biti proslavljena dva značajna jubileja – Li Vun Đae će 100. put braniti za Koreju, a Kobi Kun će 50. sedeti na klupi Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: