Krajinović - Federer 5:7, 3:6

Rodžer Federer se plasirao u osminu finala Mastersa u Majamiju. Pobedio je Filipa Krajinovića sa 7:5, 6:3 posle 91 minut igre.

5:7, 3:6
  KRA   FED  
  0 : 2  
5:7, 3:6 - Kraj meča, Federer u osmini finala
Na 40:0, Krajinović je tražio čelendž i bio je u pravuu, ali nije vredelo, izgubio je naredni poen i Federer je prošao među 16 najboljih. Očekivano, mada treba reći da je Krajinović prikazao veoma dobru igru. Presudilo je iskustvo Švajcarca, bolji servis i veći broj vinera (35:15), od toga 14:2 posle servisa. Dobra lekcija za Krajinovića koji sada može mirno u nastavak sezone jer do avgusta ne brani mnogo poena.
5:7, 3:5 - Filip uradio svoj deo, Federer servira za trijumf
Treba čestitati Krajinoviću, uradio je mnogo toga večeras, odlično je parirao osvajaču 20 Grend slem titula. Uradio je što je mogao za sada, ali Federer sada ima servis za pobedu.
5:7, 2:5 - Rutinski gem za Federera
Ništa ne vredi kada Federer ne popušta na svoj servis. Četiri laka poena u nizu i sada je Rodžer samo na gem do pobede i plasmana u osminu finala.
5:7, 2:4 - Filip još u igri
Novi duži gem na servis srpskog tenisera. Važno je da je uspeo da ga dobije, tako da je još u igri, jer Federer ima samo brejk viška.
5:7, 1:4 - Federer siguran kada servira
Uspeo je Krajinović da dođe do 30:30, onda je Federer, naravno, servisom stekao prednost, da bi potom prošao i pasing šot iz forhenda, i Švajcarac je sve bliži trijumfu.
5:7, 1:3 - Konačno lak gem za Filipa
Uspeo je Krajinović da dobije gem bez izgubljenog poena. Dobro za nastavak seta, ali sad ide teži deo posla, ugroziti Švajcarca.
5:7, 0:3 - Rodžer potvrdio brejk
Kombinacije iskustva, sreće, rutine, Federer je skraćenom loptom dobio završni poen i potvrdio brejk. Filipu sada treba pravo čudo da napravi preokret u meču. Čini se da je Švajcarac ušao uu onaj dobro poznati pobednički ritam.
5:7, 0:2 - Brejk za Federera
Posle 30:15, Federer se na riternu vešto izmakao na forhend i pogodio. Onda malo sreće za Federera, od vrha mreže lotica se odbila na stranu srpskog tenisera, ali nije uspeo da iskoristi brejk loptu. Potom je pogrešio Švajcarac, ali i "sakrio" drop šot za novo izjednačenje. Naterao je Rodžer Filipa na novu grešku, a onda neshvatljivo se odlučio Krajinović da skrati loptu, i Federer je došao do brejka.
5:7, 0:1 - Servis, velika prednost Federera
Federer servira odlično, to je demonstrirao i u ovom gemu. Kada je najbitnije, pogađa i otuda je lako dobio i prvi gem u drugom setu.
5:7 - Set za Federera!
Federer je došao do 15:40 i dve set lopte posle dve greške našeg tenisera. Iskopristio je prvu, napao je forhend dijagonalom, neodbranjivo, Švajcarac ima set u džepu posle 57 minuta velike borbe. Filip ne sme da posustane, naprotiv, mora da nastavi da igra hrabro kao u ovom setu.
5:6 - Filip propustio priliku za brejk!
Uspeo je Filip da dođe do 15:30, a onda lagan poen za Federera. Nova greška Federera iz forhenda, poklonio je brejk loptu našem teniseru, ali se potom vešto izvukao za izjednačenje. Usledio je as, potom i forhend volej, 5:6.
5:5 - Odličan je Krajinović
Prelepa igra Krajinovića. Posebno pleni koliko je siguran na mreži, imao je još jedan impresivan volej za 30:15. Potom je Federer pogrešio izt bekhenda, potom dobar servis, ne da se Krajinović!
4:5 - Lak gem za Federera
Utisak je da Federer, pre svega zbog odličnog početnog udarca, lakše dobija gemove na svoj servis. Nekoliko lakih poena posle prvog servisa, završetak bekhend volejom.
4:4 - Krajinović odoleo, spasao dve brejk lopte
Posle 0:30, usledio je dobar volej Filipa na mreži. Onda je Federer pogrešio, poslao lopticu u mrežu za 30:30. Forsirao je potom Rodžerov bekhend, Švajvcarac je izdržao, aonda se izmakao na forhend i usledila je neodbranjiva dijagonala za brejk loptu. Srećom, nije jen iskoristio, naterao ga je srpski teniser na novu grešku. Ipak, Rodžer je stigao do nove brejk lopte, ali ni nju nije iskoristio! Forsiranje protivnikovog bekhenda donelo je prednost Krajinoviću, ali i gem, jer je ritern Federera završio u autu.
3:4 - Lakši gem za Švajcarca
Igra riskantno Krajinović, otuda i poneki udarc završi za malo u autu. Ipak, ovaj gem Rodžer je dobio lakše, izgubio je samo jedan poen.
3:3 - Filip izjednačio
Odlično igra Filip! Miksuje udarce, ne dozvoljava Federeru da se navikne na jedan ritam. Volej udarcem je stigao do 30:15, ali je Federer uzvratio. Imao je malo i sreće u narednom poenu srpski teniser, ali je potom i Federer pogodio volej za izjednačenje. Nova bekhend paralela prošla je Federera na mreži, ali je usledila i nova greška. Gem koji podseća na onaj prethodni na Filipov servis sa brojnim izjednačenjima. Usledio je Filipov as, onda i servis viner za 3:3.
2:3 - Federer znatno brže dobio gem
Znatno brži gem. Uspeo je Filip da dođe do 40:30, ali onda nije stigao da skraćenu loptuu prebaci na stranu protivnika, poslao je lopticu u mrežu.
2:2 - Federer vratio brejk posle velike borbe
Dve greške Filipa za 0:30. Servis vinerom, osvojio je srpski teniser naredni poen, a onda je odigrao i predivan volej koji Federer nije mogao da vrati u teren. Naterao je Rodžera na novu grešku iz bekhenda, ali je potom i sam pogrešio za izjednačenje. Loše je skratio loptu u narednom poenu, ali je brejk loptu neutralisao sjajnom forhend paralelom. Šteta, opet je pogrešio poslavši lopticu u aut, ali je pogrešio i Federer, nije iskoristio treću brejk šansu u gemu.Dobio je i četvrtu priliku, međutim, opet je Filipov forhend bio prebrz za Švajcarca. Nova razmena poena, peto izjednačenje, pa peta brejk prilika za Švajcarca. ovu nije propustio. Strašan gem!
2:1 - Krajinovićev brejk bez izgubljenog poena!
Sve stiže Filip! Uspeo je da dođe do 0:30, onda je Federer pogrešio iz forhenda, da bi Švajcarac opet pogrešio, za malo je poslao forhend u aut. B rejk Krajinovića "s nulom"!
1:1 - Sjajan gem, Krajinović igra odlično
Greška Federera iz bekhenda, a onda i prva dvostruka servis greška Krajinovića. Usledila je potom pasing šot paralela iz trka, Filip je pogodio iz teške pozicije za 30:15. Nadmudrivanje na mreži dobio je Švajcarac, potom jen imao i brejk loptu, ali je prokockao priliku, naredni ritern je završio u mreži. Predivan poen su odigrali posle toga, dugu razmenu Krajinović je završio izvrsnom bekhend paralelom, da bi potom usledio i servis viner za 1:1.
0:1 - Federer dobio početni gem
Poveo je Federer na svoj servis 40:15, a onda je usledio odličan lob Krajinovića koji Federer nije mogao da vrati. Ipak, usledio je odličan servis i Švajcarac je dobio početni gem.
Meč uskoro počinje
Rodžer i Filip se zagrevaju, meč će uskoro početi.
Razvedrilo se...
Razvedrilo se poprilično u Majamiju, tu je po koji oblačak i ima vetra... Koliko će to uticati na igru dvojice tenisera?
Kvitova pobedila
Kvitova je pobedila sa 6:3, 6:3, a na teren su upravo izašli Federer i Krajinović. Da, sad stvarno počinje!
Dobar znak, Kvitova na terenu
Odličan znak da se meč Krajinovića i Federera bliži je izlazak na teren Petre Kvitove i Karolin Garsija. Čehinji treba još samo gem da pobedi, vodi sa 6:3, 5:2, ali na servisu je Francuskinja. Ako izgubi servis, Federer i Krajinović će uskoro izaći na centralni teren.
Tereni su spremni...
Kakav pljusak je to bio...
Nastavak programa u 20 časova
KIša u Majamiju je prestala, a organizatori kažu da se trenutno radi na sušenju terena i da nastavak programa treba da bude oko 15 časova po lokalnom, odnosno uu 20 po našem vremenu. Da im verujemo?
KIša i dalje pada...
Kiša, stari neprijatelj tenisa. U Majamiju i dalje pada, tako da za sada nema ništa od tenisa.
Početak meča kasni zbog kiše
Kiša je trenutno prekinula program u Majamiju. Filip i Rodžer čekaju da meč završe Petra Kvitova i Karolin Garsija, Čehinja vodi 6:3, 5:2, a potom će oni izaći na teren. Mađutim, kada, to se još ne zna. Zavisi od toga kada će prestati kiša.
Veliki ispit za Filipa
Filip Krajinović je pred možda i najvećim ispitom u ovoj sezoni. Jednog Švajcarca je već pobedio, trostrukog Grend slem šampiona, Stana Vavrinku, sada sa druge strane mreže ima Rodžera Federera.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: