SP, 1/8 finala: Srbija – Argentina 0:3

Odbojkaši Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u osmini finala.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti meč osmine finala Svetskog prvenstva između Srbije i Argentine.

Meč počinje u 17 časova i 30 minuta.
Kraj!
Odbojkaši Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u osmini finala.Bolja od selekcije Igora Kolakovića bila je Argentina rezultatom 3:0 (25:23, 25:21, 25:23).
Dve meč lopte za Argentinu – 22:24
Prolazi Loser, ponovo.
Sreća za Srbiju – 22:23
Imali su Argentinci tri poena prednosti u samom finišu trećeg seta, ali Srbija se vraća. Naročito smo imali sreće kod drugog kada je lopta pipnula mrežu nakon servisa Kovačevića i prevarila Argentince.
Argentinci pred pobedom – 22:19
Ušao je Atanasijević da servira i poslao loptu u aut. Nismo ga dobili na ovom meču, baš kao ni na čitavom prvenstvu. Falio je...
Ne sluti na dobro – 15:12
Ulazimo u završnu fazu trećeg seta. Kako stvari stoje, možda i odlučujući. Govor tela srpskih odbojkaša ne izgleda dobro, ali nadamo se da mogu do preokreta.

Lučo De Čeko na drugoj strani briljira i diktira tempo.
Poen za poen – 7:7
Nijedna ekipa ne uspeva da napravi brejk u ranoj fazi trećeg seta. Mnogo bolje izgleda prijem Argentine u odnosu na prva dva seta.
Kako smo završili drugi, tako smo počeli treći – 0:1
Konte na servisu, a Loser iz bloka donosi prve poene Argentini.

Ako ništa, makar promena i sada su Argentinci ti koji vode prvi.
Njegovi servisi su rešili set

Foto: FIVB
2:0 za Argentinu
Prosto je neverovatno da se scenario iz prvog seta ovako ponovio. Imali su Argentinci još jednom više smirenosti u finišu i velikom serijom stigli i do drugog seta.

Ne treba očajavati još uvek. Podsetimo, Argentina je imala dva seta prednosti protiv Holandije u grupi, pa je na kraju poražena.
Tri set lopte za Argentinu – 21:24
As-servis Fakunda Kontea.
Vodi Argentina – 19:20
Sve je isto, samo je ovog puta izostala sporna odluka sudije. Preuzimaju Argentinci vođstvo nakon što je Loser izblokirao Lisinca.
Izjednačenje – 18:18
Nažalost, ali scenario iz prvog seta se ponavlja. Srbija vodi tokom čitavog meča, a potom se Argentinci vraćaju u meč u samom finišu.

Poslao je Petković loptu u aut i tako doneo izjednačujući poen za "gaučose". Tajm-aut traži Igor Kolaković.

Foto: FIVB

Foto: FIVB
Sjajan poen – 15:12
Izblokirao je Loser Lisinca, a loptu je refleksno nogom sačuvao Kovačević nakon čega je u protivničko polje prebacuje Ivović.

Argentinci su odradili akciju za Kontea koji je u prethodnom poenu ostavljen sam. Ipak. ovoga puta ga blokira Petković i čuva tri poena prednosti.

Foto: FIVB
Nikako da proradi servis – 13:10
Podraščanin osvoji poen, pa pogreši na servisu. Isto tako i drugi.

Razlika je samo u tome što smo u napadu daleko bolji i lakše prolazimo, pa odatle i prednost. Ne odmaže ni što Argentinci malo-malo, pa smeste loptu u aut iz servisa.

Foto: FIVB
Evo ga – 10:6
Dva vezana bloka Podraščanina, a potom je poentirao i Ivović za najveću prednost Srbije na ovom meču. Argentinci traže tajm-aut.
Ponavlja se situacija iz prvog seta – 8:6
Odvoji se Srbija na poen-dva, pa se Argentinci vrate. Pitanje je da li oni ne dozvoljavaju našoj selekciji da se odvoji ili im mi ne dozvoljavamo da pređu u prednost.

Znamo kako se to završilo u prvom setu, nadamo se da se neće ponoviti.
Silovit start drugog seta – 2:0
Dva as-servisa srpskog korektora Dušana Petkovića. Samo neka se tako nastavi.
Prvi set za Argentinu – 23:25
Vodila je Srbija gotovo čitav set, ali se protivnik bolje snašao u finišu. Da li je samo to ili ih je pogurala i odluka sudija za 19:21, ostavićemo drugima da prosude.
Dve set lopte za Argentinu – 22:24
Kombinacija De Čeko-Srednji blokeri funkcioniše bez mane. Vratila se Srbija od 20:23 na poen zaostatka, ali će morati još jednom.
...
Ne znamo čemu ovo. Primač servisa Argentine Fakundo Konte se "upecao" nakon čega je usledila video provera. Međutim, proveravala se pogrešan deo akcije, a sudija je odbio da proveri onu pravu.

Iznervirao se Kovačević koji je kapiten kada u polju nema Petrića i izabranim rečima častio drugog sudiju koji je morao da vidi sporan momenat.

Argentinci vode 21:19.
Moralo je doći do toga – 19:20
Argentina je povela po prvi put na meču, ali ne svojom zaslugom.

Konfuzija je izbila u srpskim redovima. Srećko Lisinac je upasivljen, izvukli su Argentinci tešku loptu, nakon čega Konte poentira. Pogodio je njegov pokušaj blok, ali je lopta pala u našu polovinu nakon što nisu uspeli da se dogovore ko će po nju.
Ispravka, ipak sad nisu nikad bili bliži – 19:18
Pripisan je već poen Ramosu za prvo vođstvo Argentine, ali je video proverom koja je dugo trajala utvrđeno da je lopta u bloku kačila kažiprst njegove ruke.

Srednji bloker Argentine se samo nasemjao na to.
Ne dozvoljava Srbija Argentini da povede – 18:17
Nikad bliži vođstvu nisu bili "gaučosi". De Čeko uživa u nameštanju prvog tempa za svoje srednje blokere koji profitiraju za sada od toga. Nezgodna lopta, već izgubljena je viđena u narednom poenu kada je ipak Atanasijević uspeo da je izvuče, a potom Kovačević poentira iz nimalo lake pozicije.
Šta je sada pogodio Lima – 14:14
Ostao je sam sa jednim čovekom u bloku Lima i uputio ono što se na prvi mah učinila kao lopta u autu.

Sudije su dosudile poen Argentini nakon čega je Kolaković zatražio video proveru koja je pokazala da je lopta pogodila sam ugao ne terena, već linije istog.
Šteta – 12:11
Imao je kapiten Argentine De Čeko dupli kontakt sa loptom prilikom dizanja, ali sudija nije to video. Naposletku Ivović šalje loptu u aut, ali je pitanje da li lopta nije dirala po prstima blok. Srbija nije tražila video proveru.

Bila je ovo lepa prilika za +3.
Auh, šta su sada izvukli – 10:8
Silovit je bio servis Argentinaca koji je upasivio Kovačević, ali nismo uspeli to da iskoristimo. Usledio je silovit napad protivnika koji je poremetio srpski prijem, lopta je otišla unazad,ali ju je maestralno stigao Jovović i iz nemoguće pozicije "čekićem" digao Ivoviću koji je iznudio blok-aut.

Vratili su se Argentinci u ovaj meč. Za sada se ne isplaćuje strategija Srbije da servisima napada rovitog Palasiosa.
Radi srpski blok baš kako treba – 7:4
Lisinac i Kovačević zaustavljaju Limu za sedmi poen naše selekcije. Greše igrači oba tima na servisu, ali se praktično poništavaju tako da ti poeni i nemaju uticaj na igru.

Dobar ulaz u meč selekcije Igora Kolakovića.
Kapiteni sa sudijama

Foto: FIVB
Ispravlja se Atanasijević – 3:1
Pogrešio je korektor na servisu nakon što je prvi poen za našu selekciju u prednost doveo Podraščanin. Usledilo je dizanje Jovovića za Atanasijevića nakon čega se ovaj iskupio, a potom je još jednom dobro radio srpski blok za treći poen i ranu prednost.

Biće nam neophodan Bata, jedan od najboljih servera na šampionatu, ukoliko želimo pobedu i prolaz dalje.
Meč je počeo
Na servisu su Argentinci.
Slaba posećenost u Gljivicama
Igrači dve ekipe su na terenu i u toku je intoniranje himni. Meč će uskoro početi.

Ono što je primetno jeste da je na tribinama arene u poljskom gradu pristuan izuzetno mali broj gledalaca. Šteta.
Najbolji poenter "gaučosa"
Bruno Lima je u tri meča grupne faze osvojio 59 poena za svoju ekipu, ali je jasno da je glavni igrač u ovom timu Lusijano De Čeko.

Foto: Profimedia
Pobednik ovog duela ide na Brazil ili Iran
Igor Kolaković, selektor Srbije
"Odlikuje ih možda malo veæi broj grešaka na servisu, ali zato ih krasi sigurnost na prijemu servisa, u odbrani, lucidnost koju imaju, ogromno iskustvo. Svi istièemo De Èeka kao pokretaèku snagu tima. Znaju da igraju na poen, tako su igrali na Olimpijskim igrama i uzeli bronzu."
Srbija do sada maksimalna
Selekcija Igora Kolakovića je u tri meča grupne faze protiv Ukrajine, Portorika i Tunisa ostvarila isto toliko pobeda uz set količnik 9:0.

Njihov današnji protivnik je u tom periodu igrao sa Holandijom, Iranom i Egiptom, a zanimljivo je da su svih pet mečeva otišli u peti set. "Gaučosi" su samo na jednom slavili i to protiv afričke selekcije koja je potpuni autsajder.

Reč je o aktuelnom osvajaču bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju.
   23:25, 21:25, 23:25
 
  SET POEN
Srbija 0  
Argentina 3  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: