Srbija – Izrael 97:76

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Izraelom overila je plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

 (26:18, 23:15, 18:17, 30:26)
  SRB   IZR  
  97 : 76  
Kraj! Srbija je na Svetskom prvenstvu!
Kakav odgovor naših košarkaša posle šokantnog poraza od Estonije! Izrael je razbijen u Beogradu, pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje, pa se Srbija plasirala na Mundobasket ove godine u Kini.
38' Basketaška košarka, pobeda je osigurana
Trojku je pogodio i Simonović. Bivši šuter Crvene zvezde postiže svoju prvu, za peti poen, i povećava na 87:65, a svoj 22. poen i treću trojku iz isto toliko pokušaja postiže Lučić. Srbija se poigrava u ovim trenucima, igra se "ulična" košarka, a prednost raste, 90:65.

StarSport
36' Alej-upovi, pasovi bez gledanja...
Fantastična timska akcija. Teodosić je dodao do Raduljice koji je poslao pas bez gledanja ka Lučiću za novu trojku i +22! Aplauzi iz "Pionira" prvo za Teodosića koji je odigrao jednu od boljih odbrana u karijeri, da bi zatim Lučić zakucao posle novog alej-upa. Lučić je ispravio i promašaj Teodosića, pa na četiri minuta do kraja "orlovi" vode 84:63.
34' Raduljica izigrao dvojicu, Lučić požrtvovan u odbrani
Lučić je promašio jedno bacanje, ali se iskupio u odbrani. Zusman pogađa trojku, a Raduljica diže dva igrača fintom i snažno zakucava! Tajm-aut Izraelaca pri vođstvu Srbije od 77:58
32' Teo "mađioničar"
Izrael ni u četvrtoj četvrtini ne može ništa da pogodi, a Srbija otvara deonicu odličnim alej-upom Teodosića i Milutinova. Usledila su četiri poena zaredom Jelovca, dok su se Izraelci upisali poenima Zalmansona – 72:52.
30' Srbija mirno ulazi u poslednjih deset minuta
Izrael je došao do -13 na tri minuta do kraja, ali je ponovo potonuo. Udvajanje Milutinova nije pomoglo Izraelcima, koji nisu postigli poen u poslednja tri minuta četvrtine, sve do poslednjih sekunda kada su preko bacanja smanjili na 67:50.
28' Serija Izraela, Srbija odbila napad
Posle +22 za naše reprezentativce Izrael je uspeo da se vrati u život, koliko-toliko. Serijom 9:0 Izraelci su došli do "samo" -13, imali i napad, ali je pogrešio Koen. Najbolji "recept" se opet pokazao kao takav. Srbija je odigrala dobru odbranu, došla do bacanja, i povisila na 64:48.

StarSport
26' Lučić se razigrao
Vladimir Lučić pokazuje da je pravo pojačanje i nešto što je nedostajalo u meču sa Estonijom. Za kratko vreme dolazi do 11 poena. Izrael dolazi do poena preko Klajna i Koena, ali je razlika već 20 poena. Mali prazan hod u igri Srbije, ali ništa što bi trebalo da zabrine. Rezultat je 59:43.
24' Sve veća i veća prednost "orlova"
Teodosić odlično probija odbranu i upošljava Lučića na drugoj strani terena, koji pogađa trojku za +19."Orlovi" i dalje gaze u odbrani, a trojku pogađa i Birćević za ogromnih 57:35.
22' Uspavanka na startu treće četvrtine
Teodosić je iznudio faul na početku treće deonice i pogodio oba penala. Izrael ne izgleda dobro na početku drugog poluvremena, a Srbija igra veoma dobru timsku odbranu i na 18 minuta do kraja utakmice vodi 51:33.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme: Fantastična završnica i ogromna prednost Srbije!
Fantastično prvo poluvreme, tačnije završnica istog za Srbiju. Izrael je do sredine druge četvrtine držao priključak, ali su "orlovi" zaigrali mnogo bolje posle jednog Đorđevićevog tajm-auta.

Prvo poluvreme je završeno poenima Simonovića, a u prvih 20 minuta briljiralo je Milosavljević sa 18 poena. Teodosić je bio dobar sa 9 poena i 5 asistencija.

StarSport
18' Srbija penalima do dvocifrene prednosti
Dosta poena sa linije slobodnih bacanja. Pogodili su Lučić i Milosavljević, a u igru su se vratili Teodosić i Milutinov kako bi što bolje završili poluvreme. Na penale je stao Jelovac, pogodio oba puta, pa se Srbija "odlepila" na 42:31.
16' Neverovatni Milosavljević
Fantastični Gagi Milosavljević! Koliko je dobar u napadu toliko je dobar i u odbrani, a sredinom druge četvrtine beleži svoj 16. poen danas. Srbija je "zategla" odbranu i ponovo se odlepila +9, ali je pogodio dobro poznati Gaj Pnini i smanjio na 35:29. Raduljica je pogodio jedno bacanje, Srbija je odigrala odličnu odbranu, pa je Miroslav proigrao Lučića za novih +9.
14' Alej-uuuuuuuuup
Fantastična akcija Teodosića i Milosavljevića i alej-up koji je digao publiku na noge u "Pioniru", a bilo je i potrebno našima posle lošeg starta drugog kvartala. To su bili prvi poeni Srbije u drugih 10 minuta. Milosavljević je pogodio i trojku i sada ima 14 poena, pa je trener gostiju morao da zatraži tajm-aut na 31:23.
12' Slabiji star "orlova"
Izrael otvara drugu četvrtinu poenima posle faula Birčevića. Tepić je zatim izgubio loptu, ali u napadu Izraelaca iznudio faul u napadu Koena. Teodosić je bio primoran da šutira preko ruke u poslednjoj sekundi i bacio je "er-bol". Izrael je iskoristio zaspalu odbranu Srbije, Teodosić promašio trojku, pa je rezultat 26:21.

StarSport
10' Teodosić trojkom završio četvrtinu
Atraktivno zakucavanje Milutinova i par dobrih odbrana Srbije, a zatim 1/2 bacanja Jelovca. Novi loš napad Izraela omogućio je Srbiji da prvu četvrtinu završi poenima, napad je organizovao Teo, koji je pogodio otvorenu trojku za 26:18!
8' Egal u "Pioniru"
Ovo je već bolje! Milosavljević prekida crnu seriju polaganjem, a posle dobre odbrane Teodosić pogađa trojku za +5. Ipak, iz veoma teške pozicije uzvraća Timor trojkom. Gagi pogađa oba slobodna bacanja nakon što je Izrael, neposredno posle Srbije, ispunio bonus. Dobra odbrana Milutinova omogućila je kontru za naše, ali je nisu iskoristili, pa je rezultat posle novih poena Koena 20:18.
6' Prazan hod Srbije
Posle odlično starta Srbija je stala, što ofanzivno što defanzivno. Oko dva minuta bez poena za naše reprezentativce i Serija Izraela kojom dolaze do 13:13 i totalno rezultatskog egala.
Slika govori više od reči

Foto: FIBA
4' Srbija vodi, Izrael se probudio
Prve poene za Izraelce postiže Džejk Koen trojkom, a posle dobre saradnje Teodosića i Raduljice gosti upisuju još jednu trojku preko Zusmana. Teodosić nastavlja da asistira, ovoga puta upošljava Birčevića. Ritam utakmice je malo opao, a posle četiri minuta Srbija vodi 13:8.
2' Furiozan start Srbije
Prve poene na meču postiže Birčević, na asistenciju Raduljice. Srbija igra jako dobru odbranu na početku, a do ukradenih lopti je došao Tepić, dvaput. Posle dobre odbrane, došao je i dobar napad, a trojkom se nagradio Milosavljević, te polaganjem Tepić za 7:0.
Počela je utakmica
Puna hala "Pionir"

Sastavi timova

Foto: B92/PT
Dobrodošli u LIVE BLOG!
Utakmica Srbija - Izreal privlači veliku pažnju. Hala "Aleksandar Nikolić" biće ispunjena do poslednjeg mesta, a Srbija nema izbora, mora da pobedi ako želi da igra na Mundobasketu u Kini.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: