Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.02.2024.

17:25

Partizan ne želi srpske sudije

Košarkaški klub Partizan će na predstojećoj skupštini 12. marta, zatražiti izuzeće srpskih sudija sa njihovih mečeva ABA lige.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Partizan ne želi srpske sudije
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Glavna tema sastanka biće ulazaka Dubaija u regionalno takmičenje, ali uvešće se još jedna tačka, prenosi "Meridian sport".

Partizan je imao primedbu, a ona se odnosila na sudije.

“Partizan predlaže da se na Skupštini, kao posebna tačka dnevnog reda, uvrsti da sudije u plej-ofu budu birane po nacionalnom ključu (da srpskim klubovima ne mogu da sude arbitri iz Srbije, hrvatskim klubovima sudije iz Hrvatske i tako dalje)”, navedeno je u dopisu crno-belih, a prenosi "Meridian sport".

Na spisku od 57 arbitara ABA lige nalazi se 15 srpskih sudija: Aleksandar Milojević, Dragan Matić, Duško Sedlar, Ilija Belošević, Ivan Stefanović, Marko Juras, Milivoje Jovčić, Miloš Hadžić, Radoš Arsenijević, Stefan Ćalić, Strahinja Dašić, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić, Vladimir Vesković i Vladimir Tomić.

Iz Makedonije dolaze četiri arbitra, iz Hrvatske 14, Crne Gore sedam, Slovenije deset i Bosne i Hercegovine sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu