Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.01.2024.

22:10

Sferopulos: Ova atmosfera je balkanska

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle pobede nad Partizanom (88:86), u okviru 18. kola ABA lige.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Sferopulos: Ova atmosfera je balkanska
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je imala veliku prednost, koju je na kraju istopila i gotovo od rešenog meča došla da egala i zamalo ispustila pobedu.

Crveno-beli su ovom obedom napravili iskorak ka sigurnom prvom mestu i prednost domaćeg terena.

Sferopulos smatra da je pobeda apsolutno zaslužena.

"Želim da čestitam svojim igračima. Ponosan sam kako smo igrali večeras. Igrali smo dobar meč od starta, prvo poluvreme je bilo jedno od naših najboljih. Sa druge strane, posle završnice treće četvtine, bili smo koncentrisani. Zadnjih pet minuta to nije bio slucaj, napravili smo dosta grešaka. Dva puta faul za tri poena. Ofanzivno nismo funkcionisali i dali Partizanu da se vrati. Na kraju dana, zaslužili smo 100 posto pobedu. Bili smo 35-36 minuta bolji tim na terenu. Srećan sam što smo dobro odgovorili posle dva poraza koja smo doživeli u poslednje vreme u Evroligi", rekao je Sferopulos.

Koliko je značajan derbi i zbog čega.

"Pre svega to je velika tradicija igre u zemlji. Mi znamo da je Srbija košarkaška zemlja, od vremena kad je sport počeo. Zbog toga je sve to važno, pre svega za Beograd, za navijače oba tima. Mislim da je ova atmosfera balkanska, slična sam doživeo u Grčkoj i nekad u Izraelu."

Koliko je bilo teško spremiti ekipu psihološki posle poraza od Albe?

"Nije lako kada izgubiš utakmicu, želiš da igraš bolje posle toga. Nije lako kada izgubiš od Albe da dođeš do mentaliteta da igraš derbi večeras. Sve je na psihološkoj bazi. Posle poraza, morate da dođete da pobedite, isto je tako i posle velike pobede. Moram da budemo spremni za Valensiju. Moramo da kontrolišemo osećanja, pošto smo profesionalci."

Veoma bitna druga pobda u nizu za Zvezdu u "večitom" derbiju, smatra Sferpoulos.

"Prva utakmica, gde semo igrali sa Partizanom, izgubili smo dobijeno. Zato je važno da smo dobili ove dve pred nastavak sezone, pošto ćemo igrati još mnogo mečeva sa njima. Dosta znači za samopouzdanje."

Upitan je bio da prokomentariše igru Jaga.

"Pokazao je da je igrač koji može da iznese ovakav nivo. Potpisali smo ga ne da bude prvi plejmejker, a sada je to postao. Odlično obavlja posao i želim mu puno sreće da tako nastavi."

Zbog čega se dešavaju padovi u igri.

"Pokušavamo da rešimo to. Najviše zbog umora, gubimo koncentraciju. Mnogo prekida, nije bilo ritma, posebno protiv tima koji igra dobru košarku. Koliko je bilo pauza u poslednjih pet minuta, zbog sudijskih odluka i različitih čelindža. Napravljena su dva ključna faula za dva poena, pre toga. Bila bi rešena utakmica da je Nedović pogodio dva bacanja. Partizan igra sjajno ove sezone, nekoliko puta je uspeo da se vrati u mečevima u Evroligi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu