Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.07.2022.

14:33

Trinkijeri doveo NBA centra po svom ukusu

Američki košarkas Fredi Gilespi potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bajernom, saopštio je nemački klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Trinkijeri doveo NBA centra po svom ukusu
Foto: Profimedia

Gilespi (25) je visok 203 centimetara, a igra na poziciji centra, a "krase" ga karakteristike koje se savršeno uklapaju u stil igre koji forsira trener Bajerna Andrea Trinkijeri.

Amerikanac svojim fizičkim predispozicijama nadoknađuje nedostatak visine karakteristične za uobičajene "petice", a posebno je dominantan u ofanzivnom skoku i preuzimanjima u odbrani.

On je pre Bajerna igrao za Memfis u Dži ligi, gde je prosečno beležio 9,9 poena i imao je 8,3 skoka i 1,8 blokada na 34 utakmice.

"Siguran sam da su Evropa, a posebno Bajern, pravo mesto za mene u ovom trenutku da razvijem svoju igru i napredujem", rekao je američki košarkaš posle potpisivanja ugovora.

Gilespi je u sezoni 2021/2022 igrao i za Orlando u NBA ligi gde je u proseku postizao 2,3 poena, uz četiri skoka i jednu blokadu na devet utakmica, a pre toga je bio član Toronta.

Američki košarkaš je četvrto pojačanje Bajerna u letnjem prelaznom roku posle Danka Brankovića, Elijasa Harisa i Jana-Niklasa Vimberga. Nemački klub će i u narednoj sezoni predvoditi Andrea Trinkijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu