Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.03.2021.

16:59

Zvezda "uručila" Partizanu sedmi uzastopni poraz!

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 73:64 pobedili Partizan u 21. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda
Foto: Starsportphoto

Večiti derbi je ovoga puta prošao bez neke veće drame i uz laku pobedu Crvene zvezde od 9 poena razlike.

Meč je počeo tvrdo, u egalu, dva tima faktički nisu mogla da kupe koš, pa smo posle pet minuta imali ukupno svega 12 poena.

Potom stižu dve trojke i mini serija Partizana za prvo vođstvo crno-belih, 10:12, a onda Zvezda zahvaljujući pomenutom Voldenu dolazi do 15:14 na kraju prvog kvartala.

U drugoj četvrtini je Zvezda bila dominantnija ekipa i u jednom momentu imala čak 18 poena prednosti. Pokušavao je Aleksandar Matović tajm autom da probudi svoje izabranike, ali mu nije išlo, a u tim momentima se desila i jedna bizarna situacija.

Posle zakucavanja Uroša Trifunovića, koje je poništeno zbog povlačenja obruča, faul je napravio Duop Rit i nakon toga je došlo do koškanja Rita i Lojda sa Rašonom Tomasom, pa su podeljene i nesportske greške.

Crno-beli su uspeli da se vrate u meč zahvaljujući slobodnim bacanjima u tom finišu prvog poluvremena, ali je svakako Crvena zvezda imala lepu prednost od 41:34.

Drugo poluvreme je počelo poenima Partizana, a odmah potom Ognjen Dobrić izvlači 2+1, pa Duop Rit sa 45 stepeni pogađa svoju prvu trojku i Zvezda dolazi do 49:40, a ubrzo i do 57:46 čemu je kumovala i greška Partizana u vidu dva ofanzivna faula.

Nije bilo mnogo poena u ovom delu meča, pa se u poslednji period ušlo sa prednošću Crvene zvezde 57:50, a onda Tomas pogađa svoja slobodna bacanja i na drugoj strani Lojd ubacuje trojku.

Partizan je jako loše šutirao u poslednjoj četvrtini, nije baš ni da se Zvezda proslavila, ali je bila vidno bolja od večitog rivala. Imali su i 15 poena prednosti u finišu meča, ali su na kraju slavili sa 73:64 bez većih problema.

Najefikasniji je bio Rašon Tomas sa 17 poena i 14 skokova, Janković je imao 12, a Jaramaz 10 poena. U redovima pobedničkog tima, sa 15 poena se istakao Rit, 14 je ubacio Davidovac, a 12 Volden, dok su Dobrić i Lojd imali po 10 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

390 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu