Nova vest
Košarka

Petak, 15.01.2021.

20:05

Zvezda razočarala u Valensiji, Kalinić odigrao meč sezone

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Valensije 91:71, u meču 20. kola Evrolige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zvezda razočarala u Valensiji, Kalinić odigrao meč sezone
Foto: EPA/Miguel Angel Polo

Reklo bi se apsolutno zasluženo, jer su od početka do kraja domaći bili u prednosti.

Slaba igra u odbrani, dekoncentrisana u napadu i ekipa sa Malog Kalemegdana nije mogla da izbegne 13. poraz u elitnom takmičenju ove sezone.

Tako se Valensija na najbolji način revanširala crveno-belima za decembarski poraz u Beogradu i nadigrala Zvezdu prvi put posle šest uzastopnih poraza.

Crvena zvezda je na ovaj meč došla oslabljena za četvoricu igrača, Marka Simonovića, Džordana Lojda, Lendrija Nokoa i Boriše Simanića.

U timu Crvene zvezde istakao se Džoni O'Brajant koji je meč završio sa 21 poenom ali i šest izgubljenih lopti, dok je Španac Kolom postigao 11 poena.

U ekipi Valensije najefikasniji su bili Luis Labiri sa 16 poena bez promašaja za dva (5/5) i sa penala (6/6) te bivši košarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, koji je postigao 14 poena uz 7 asistencija za najbolji nastup ove sezone u EL.

Valensija sada ima skor od 11 pobeda i devet izgubljenih itakmica, dok je Crvena zvezda na šest pobeda i 13 poraza.

Početak je bio slab, posle vođstva na početku od 2:0, i prednosti Španaca od 9:7, Zvezda je stala.

Loša igra u odbrani, dekoncentrisana u napadu i posle serije od 12:0 za Valensiju bilo je 21:7.

Posle prve četvrtine, Španci su imali prednost od 12 poena 27:15, ali se slabija igra crveno-belih nastavila i tokom većeg dela druge četvrtine.

Valensija je u jednom momentu imala 17 poena prednosti (47:30) i da Džoni O'Brajant nije "probudio" ostatak ekipe, ko zna kako bi bilo na poluvremenu.

Sa njegovih 11 poena, Zvezda je posle 20 minuta uspela da se vrati u igru i stigne do pristojnih -7, 49:42.

Utisak je da je su izabranici Dejana Radonjića počeli čvršće u odbrani u nastavku, prišli su na svega pet poena razlike, ali je posle nekoliko promašaja sredinom treće četvrtine Valensija opet stekla deset poena prednosti, 61:51, da bi na kraju treće deonice bilo 68:57.

Ništa bolje Crvena zvezda nije odigrala ni poslednjih deset minuta.

Nove greške u napadu, popustili su u finišu u odbrani pa je Valensija na kraju košem u poslednjem napadu stigla do, na ovom meču, maksimalnih 20 poena razlike, 91:71.

Crvena zvezda mora što pre da zaboravi ovaj meč jer je u ponedeljak od 19 časova očekuje novi duel u Španiji, na gostovanju Real Madridu.

Sve detalje susreta mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

485 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d