Obradović: Najveća pobeda za nas neće biti osvajanje trofeja

Trofejni košarkaški stručnjak Željko Obradović izjavio je da će najveći trijumf biti kada hale ponovo budu ispunjene do poslednjeg mesta.

LNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

ABA liga na TV B92
Nedelja, 25. oktobar
18.45h Partizan – Cedevita Olimpija

Srpski trener oglasio se saopštenjem u kojem navodi da svi treneri pružaju podršku Evroligi u pronalaženju najboljih rešenja za takmičenje.

Podršku su uputili svim ljudima koji su zaraženi koronavirusom, među kojima su bili i treneri Barselone i CSKA Šarunas Jasikevičijus i Dimitris Itudis, kao i trener Zenita Ćavi Paskval.

"Zdravlje je iznad svega i tu nema pregovora u ovim teškim vremenima. Virus utiče na sve aspekte života. Košarka i svi učesnici Evrolige takođe su pogodnjeni i svi patimo na isti način. Ova pandemija nas ponekad čini bespomoćnim, ali puni smo nade", rekao je Obradović u svom saopštenju.

Bord trenera podržao je i odluklu o promeni pravila da se utakmcie koje su odložene zbog korona virusa, ne registruju službenim rezutatom, već da budu odigrane ako to prostor u rasporedu takmičenja dozvoli.

"Mi treneri nudimo svoje znanje i iskustvo, hrabrost i ljubav prema ovoj sjajnoj igri. Sigurni smo da je to ono što milioni navijača očekuju i zaslužuju od nas. Ne izlazimo za sto sa konkretnim predlozima, ali imamo predloge i imamo mišljenja, na primer o medicinskom protokolu. Kao i svi navijači i ljubitelji ove igre i mi želimo da se vratimo još jači. Najveća pobeda za sve nas sada neće biti osvajanje trofeja Evrolige, već kada sve arene ponovo budu popunjene do poslednjeg mesta", navodi se su saopštenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore