ABA liga organizuje "mehur"?

Nova sezona ABA lige bi mogla da se odigra u drugačijem, nikada ranije viđenom sistemu.

LNIzvor: B92
Podeli

Početak Regionalnog prvenstva je pomeren za 2. oktobra zbog pandemije koronavirusa.

Iako deluje da će se košarka sigurno igrati u ABA ligi ove sezone, to možda bude na drugačiji način nego uobičajeno.

U pitanju je mogućnost odigravanja šampionata u turnirskom formatu.

"Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprekorno organizujemo turnir poštujući sve mere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji", izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Kako ističe, promena formata takmičenja i prepuštanje organizacije dela sezone Igokei bi povoljno uticali na Banjaluku i Republiku Srpsku.

"Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome", dodao je Dodik.

strana 1 od 2 idi na stranu