Nova vest
Košarka

Sreda, 01.07.2020.

10:55

Ante Tomić: U finalu nam se dogodilo najgore

Kapiten Barselone Ante Tomić rekao je da su saigrači i on teško podneli poraz od Baskonije u finalu španskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Ante Tomić: U finalu nam se dogodilo najgore
Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Košarkaši Baskonije su novi šampioni Španije, pošto su pobedili Barselonu sa 69:67 u finalu završnog turnira u Valensiji.

"Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo šta da se dogodi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u poslednjim sekundama. Bio je to težak udarac", izjavio je Tomić, prenosi Hina.

Porazom od Baskonije nastavio se Barselonin post u španskom prvenstvu u kojem je poslednji put slavila 2014. godine.

"Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspešni u napadu. Postignutih svega 67 poena dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobedi i tituli. Nama ostaje samo to drugo mesto", dodao je Tomić.

Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika posebno nakon dovodjenja Nikole Mirotića iz NBA lige, ali Katalonci su ostali bez ijednog trofeja.

U španskom Superkupu ih je pobedio Real Madrid, u Kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valensija, dok je Evroliga otkazana zbog pandemije korona virusa.

"Razočarani smo i jako tužni", rekao je trener Barselone Svetislav Pešić, "Znamo da možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu