"Partizan je zaslužio titulu i Evroligu – vratio bih se da me pozovu"

Centar Mornara Uroš Luković (30) smatra da bi bilo pošteno dodeliti titulu Partizanu ukoliko se sezona ne nastavi.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli
Foto: ABA/Morna/MEDIA Pro
Foto: ABA/Morna/MEDIA Pro

Takmičenje u ABA ligi prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela sezone, a zbog pandemije koronavirusa pitajne je i da li će moći da se završi.

Kolo pre kraja njegov Mornar se bori za plasman u plej-of, izjednačen je sa Cedevita Olimpijom sa po 13 pobeda i osam poraza.

"Trenirali smo do prošlog utorka, a onda smo i mi stali. Bolja bi situacija bila da se prekinulo kad je završen taj regularni deo. Ovako imamo još jednu utakmicu sa Megom, ne znamo koliko ćemo pauzirati, ni da li ćemo ući u plej-of sa četvrtog mesta ili završiti takmičenje kao peti. Ako ne bude moglo normalno da se nastavi, onda je fer da titula pripadne Partizanu, koji je zaslužio da bude prvi i da obezbedi Evroligu", rekao je Luković za "Večernje novosti".

Loković ove sezone prosečno beleži 9,9 poena, 7 skokova i 2,9 blokada po meču.

"Imam ugovor i sledeće sezone, ako bih produžio, onda postoje velike šanse da ovde i završim karijeru. I prošlog leta su stizale ponude od nekih klubova iz inostranstva, ali s obzirom na to da mi je lepo i za život i za karijeru, ne bih menjao čisto reda radi".

Poziv koji bi kod njega sve promenio, jeste onaj koji stiže iz Humske.

"Priznajem da volim Partizan od prvog dana života. Moj otac Ljubisav je bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, verovatno je od njega prešla ta ljubav na mene, brata i sestru, baš kao i ljubav ka košarci. Vratio bih se da me pozovu, to je jače od svega. Bio sam tu u sezoni 2016/2017, imao ugovor na dve godine, ali su mi preko leta rekli da nema mesta više za mene. Baš me je to tad pogodilo. Prešao sam u Mornar i možda odigrao najbolju utakmicu u karijeri za pobedu protiv Partizana (26 poena, 9/10 za dva, 8 skokova, 2 asistencije, indeks 40 za 25 minuta). Mislim da su shvatili da su pogrešili što su me precrtali".

strana 1 od 2 idi na stranu